• Näytä kaikki
  • Näytä kaikki
CEN-CENELECin yleiskokous 2023 Belgradissa 

CEN-CENELECin yleiskokous 2023 Belgradissa 

CENin ja CENELECin yleiskokous järjestettiin 21.-22.6.2023 Belgradissa. Tapahtuman isäntänä toimi Serbian standardointi-instituutti (ISS), joka kokosi yhteen 34 Euroopan standardointiyhteisön jäsentä. Suomen kansalliskomiteaa SESKOa edustivat CENELECin ja CEN-CENELECin yleiskokouksissa puheenjohtaja Marko Utriainen (etänä) ja paikan päällä toimitusjohtaja Anna Tanskanen.

Nuorten ammattilaisten verkostoitumista ja uusia standardialoitteita

Nuorten ammattilaisten verkostoitumista ja uusia standardialoitteita

”Erittäin hyvä johdatus standardointiin ja osallistumismahdollisuuksiin. Lisäksi erittäin mukava yleiskatsaus siitä, miten standardointi vaikuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin”. ” Oli mukava kuulla esityksiä muilta nuorilta ammattilaisilta, jotka ovat jo osallistuneet standardointiin.” Näin kertoivat kokemuksistaan Nordic Young Professionals -työpajan osallistujat.

Kiinnostaako näköalapaikka IEC:n yleiskokouksessa?

Kiinnostaako näköalapaikka IEC:n yleiskokouksessa?

IEC Young Professionals workshop 21.-26.10.2023

Nyt on kahden nuoren sähköalan ammattilaisen mahdollisuus tulla valituksi IEC:n yleiskokouksen yhteydessä järjestettävään työpajaan. Miten sähköalan standardit syntyvät? Voit päästä seuraamaan yleiskokouksen avajaisia, tapaamaan IEC:n johtoa ja seuraamaan sekä johtoryhmien että teknisten komiteoiden kokouksia. Saat tietoa siitä, miten standardit syntyvät, ja myös ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä vaikuttamaan standardoinnin tulevaisuuteen, koska IEC etsii aktiivisesti tuoreita näkökulmia työnsä kehittämiseen. Voiko sinun tai nuoren kollegasi ideoilla olla vaikutusta tulevaisuuden standardointiin? Vastaus on kyllä!

NYT ON MAHDOLLISTA VAIKUTTAA SFS 6001 -STANDARDIN SISÄLTÖÖN

NYT ON MAHDOLLISTA VAIKUTTAA SFS 6001 -STANDARDIN SISÄLTÖÖN

Suurjännitesähköasennukset-standardin SFS 6001 päivittäminen on käynnistynyt ja molempien esikuvastandardien SFS-EN-IEC 61936-1:2021 ja SFS-EN 50522:2022 käännökset ovat työn alla. Esikuvastandardeissa ei ole tapahtunut kovin suuria muutoksia, mutta asioita käsitellään monissa kohdin tarkemmin kuin ennen. Kansallisten poikkeusten, lisäysten ja ohjeistavan tekstin osalta tehdään kuitenkin tärkeitä päätöksiä tämän vuoden aikana.

CEN & CENELEC Standards + Innovation Awards

CEN & CENELEC Standards + Innovation Awards

EHDOKKAIDEN ASETTAMINEN ON AVATTU

CEN ja CENELEC ovat avanneet viidennen standards+Innovation Awards -kilpailun ehdokashaun. Palkinto on lanseerattu vuonna 2019 tunnustamaan tutkimuksen ja innovaatioiden tärkeää roolia standardoinnissa. 34 Euroopan maan CEN:n ja CENELECin kansalliskomiteat voivat asettaa kesäkuun 2023 loppuun mennessä ehdokkaita palkittaviksi. Palkintokategorioita on neljä.