Nadine Petermann kävi tutustumassa SESKOn konttoriin toukokuussa 2023.
Kuvassa vasemmalta Antti Turtola, SESKOn laatujohtaja, Anna Tanskanen SESKOn toimitusjohtaja, Nadine Petermann DKE.

Varhaiset kohtaamiset standardisoinnin parissa

Nadinen tutustuminen standardointiin ei ollut sattumaa. Yliopisto-opintojen aikana hän syventyi energiatehokkuuteen työskennellessään opiskelijana kotitalousteknologian osastolla. Hänen tehtävänsä oli varmistaa testimenetelmien luotettavuus, sytyttäen hänen kiinnostuksensa yksittäisten parametrien vuorovaikutukseen oikean tuloksen saavuttamiseksi. Nadinen matka standardointiin alkoi testausmenetelmien käytännön kehittämisestä.

Valmistumisen jälkeen hän päätyi testauslaitokseen töihin, jossa standardien soveltaminen oli mahdollista yhdistää teollisuuden vaatimuksiin.

Testausmenetelmistä teknisiin komiteoihin

Testausmenetelmien kehittämisestä ja standardien soveltamisesta Nadine siirtyi tekniseksi asiantuntijaksi ja kansainvälisen teknisen komitean sihteeriksi. Aktiivinen osallistuminen testausmenetelmien kehittämiseen antoi hänelle mahdollisuuden nähdä, mitä tarvitaan yhteisymmärrykseen pääsemiseksi ja ristiriitojen ratkaisemiseksi. Tämä laaja-alainen altistuminen muokkasi hänen näkemystään, tehden hänestä voimavaran standardoinnissa.

Standardointikomiteoihin osallistumisen kautta Nadine löysi intohimon erilaisten näkökulmien monimuotoisuuteen, jotka muokkasivat teknisiä aiheita. Tämä monipuolinen lähestymistapa, joka yhdistää yhteistyön ihmisten kanssa ja teknisen näkökulman, on keskeistä standardoinnissa.

Sähköistyvä yhteiskunta

All-Electric Society – DKE:n sitoutuminen vuoteen 2030

Nadine painottaa, että DKE on sitoutunut johtamaan All-Electric Society -aloitetta, joka vastaa ilmastonmuutoksen haasteisiin ja kestävien energiaratkaisujen tarpeisiin. Sitoutuminen kattaa kolme ydintä: poikkitieteellisen vuoropuhelun, digitaalisen saatavuuden ja sidosryhmien verkostoitumisen. Nadine korostaa kansainvälisen yhteystyön merkitystä All-Electric Society -aloitteen tavoitteiden saavuttamisessa.

Monimuotoisuus ja seuraavan sukupolven osallistuminen

Nadine nostaa monimuotoisuuden tärkeyden standardoinnissa, ei vain sukupuolen vaan myös iän ja ammattitaustan suhteen. Hän korostaa nuorten ammattilaisten osallistumisen merkitystä standardointiin, tunnustaen heidän roolinsa innovaation ja uusien näkökulmien liikkeellepanijoina. Nadine haluaa standardoinnin tulevan olennaiseksi osaksi akateemisia opintoja, varmistaen, että tulevat sukupolvet osallistuvat aktiivisesti teknologisen maailman kehitykseen.

Saksan kansallinen standardisointistrategia

Saksan kattava kansallinen standardisointistrategia heijastaa pitkäaikaista omistautumista. Yhteistyössä sidosryhmien ja hallituksen kanssa kehitetty strategia on linjassa kansainvälisten tavoitteiden kanssa, varmistaen Saksan aktiivisen osallistumisen maailmanlaajuisen standardisointikentän muotoilussa.

Olennaisesti Nadinen matka toimii todisteena standardoinnin muutosvoimasta. Testausmenetelmistä strategisiin aloitteisiin hänen kertomuksensa ilmentää standardointityön dynaamista luonnetta, missä yhteistyö, monimuotoisuus ja sitoutuminen kestävyyteen avaavat tien tulevaisuudelle, joka on muotoiltu jaettujen standardien ja innovaation avulla.

Lisää suosikiksi