Käsikirjat ja kokoelmat

Oman alan standardien tunteminen on sähkö- ja elektroniikka-alalla tärkeä osa ammattitaitoa. Standardeihin viitataan määräyksissä ja direktiiveissä.  Erikseen mainitut standardit sisältyvät sähköturvallisuustutkinnoissa kuulusteltaviin aineistoihin. Kansainvälisillä markkinoilla on vain standardien mukaisilla tuotteilla mahdollisuus menestyä.

SESKOn asiantuntijat ovat koonneet SFS-käsikirjoiksi standardipaketteja eri aihealueiden tärkeistä standardeista. Niihin lisätään tarvittaessa myös muuta standardointiin liittyvää ja sitä tukevaa aineistoa. Käsikirja on sähköalan ammattilaisen kätevä työkalu.

Uusia käsikirjoja laaditaan jatkuvasti. Ajan tasalla oleva luettelo SFS-käsikirjoista on SFS:n verkkosivuilla www.sfs.fi. Kun haluat lisätietoja sähköalan käsikirjoista tai sinulla on ideoita uusista käsikirjoista, ota yhteyttä SESKOon, puh +358 10 571 1700 tai asiakaspalvelu(at)sesko.fi.

Suomen Standardisoimisliiton SFS ry:n verkkokauppaan SESKOn asiantuntijat kokoavat tiettyjen aihealueiden sähköisiä standardikokoelmia.  Tällaisen kokoelman avulla pystyy helposti selvittämään, mitkä ovat kyseisen alueen olennaiset standardit, selvittämään kunkin standardin tuoreimmat versiot ja hankkimaan niistä tarvittavat