Standardointikomiteat ja seurantaryhmät

SESKO huolehtii kansainväliseen ja eurooppalaiseen standardointiin osallistumisesta laajan asiantuntijaorganisaationsa avulla. Jokaista kansallisesti kiinnostavaa IEC:n tai CENELECin teknillistä komiteaa (Technical Committee, TC) tai alakomiteaa (Subcommittee, SC) ja projektiryhmää varten on koottu suomalainen asiantuntijaryhmä, joka seuraa kansainvälistä ja/tai eurooppalaista standardointityötä ja osallistuu siihen. Näitä asiantuntijaryhmiä kutsutaan seurantaryhmiksi (SR) ja niihin pääsee mukaan ilmoittautumalla SESKOn toimistoon.

SESKOn hallitus on asettanut kansallisia standardointikomiteoita (SK-komiteoita) Suomen kannalta merkittävimmille alueille ja nämä komiteat laativat sähköalan SFS-standardit sekä osallistuvat alan kansainväliseen työhön. SK-komiteat ovat pysyviä elimiä, jotka koostuvat nimetystä puheenjohtajasta ja sihteeristä sekä mukaan ilmoittautuneista jäsenistä. SK-komiteoiden toimialaan kuuluu tavallisesti yksi tai useampia IEC-/CENELEC-komiteoiden seurantaryhmiä.

Standardointikomiteoihin ja -seurantaryhmiin osallistuminen on mahdollista kaikille halukkaille.

Liittyminen

Osallistujaksi pääset ottamalla yhteyttä asianomaisen aihealueen vastuuhenkilöön SESKOn toimistossa tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

SESKOn kansalliset SK-komiteat

Löydät kaikki SESKOn kansalliset standardointikomiteat (SK) alla olevan painikkeen kautta. Mikäli CENELEC- tai IEC-komitealle ei ole vastinkomiteaa (SK) Suomessa, on suomalaisen seurantaryhmän (SR) tunnus sama kuin IEC:n tai CENELECin komitean.

IEC:n ja CENELECin komiteat

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan IEC- ja CENELEC-komiteoihin.

Lue lisää

Liittyminen

SESKOn standardointikomiteat ja seurantaryhmät ovat pysyviä asiantuntijaryhmiä ja niihin voivat osallistua kaikki, jotka maksavat vuotuisen osallistumismaksun.
LUE LISÄÄ Liittyminen

Komiteaesittelyt

SESKOn hallitus on asettanut kansallisia standardointikomiteoita (SK-komiteoita) Suomen kannalta merkittävimmille alueille. Nämä komiteat laativat sähköalan SFS-standardit sekä osallistuvat alan kansainväliseen työskentelyyn.
LUE LISÄÄ Komiteaesittelyt