Työpaja auttaa ymmärtämään paremmin standardoinnin ja vaatimuksenmukaisuuden arvioinnin vaikutuksia teknologian kehitykseen ja miksi standardointiin osallistuminen on globaalilla tasolla oleellinen strateginen työkalu. Nuoret asiantuntijat pääsevät yleiskokouksessa verkostoitumaan yritysten, tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen johtavien huippuammattilaisten kanssa.

SESKOlla on mahdollisuus nimetä työpajaan kaksi osallistujaehdokasta ja heitä on vuosien varrella valittu kaikkiaan 17. Tänä vuonna Suomen edustajiksi on nimetty Jonna Tiainen ja Sampo Turunen. Molemmat ovat liittyneet jo tämän vuoden alussa omaan työhönsä liittyvien komiteoiden jäseniksi. Jonna toimii lämpösuunnittelun asiantuntijana yrityksessä Yaskawa Environmental Energy / The Switch ja vastaa sähkökoneiden lämpöteknisestä suunnittelusta sekä projektipäällikön tehtävistä. Hän on valmistunut tekniikan tohtoriksi LUT-yliopistosta 2018 ja hänellä on kokemusta sekä kansainvälisestä tutkimustyöstä että standardeista. Jonna odottaa saavansa työpajasta syvempää ymmärrystä standardointityöstä ja erityisesti verkostoitumista sekä muiden nuorten ammattilaisten että kokeneempien huippuasiantuntijoiden kanssa.

Sampo toimii erikoisasiantuntijana kantaverkkoyhtiö Fingridin Toisiojärjestelmät-yksikössä sähköasemien automaatiojärjestelmien rakennuttamiseen ja kehittämiseen liittyvissä tehtävissä. Hän on koulutukseltaan sähkövoimatekniikan diplomi-insinööri, jonka sivuaineina ovat ohjelmistotekniikka ja hajautetut järjestelmät. Sampolla on kokemusta myös esitelmöitsijänä kansainvälisissä tietoturva-alan konferensseissa, tietoturvaohjeistuksen kirjoittamisesta ja vaatimuksenmukaisuuden arviointiin liittyvistä tehtävistä. Hän odottaa työpajalta syvällisempää ymmärrystä IEC:n standardointityöstä ja prosesseista, verkostoitumismahdollisuuksia sekä perusteita ja keinoja lisätä osallistumista standardointityöhön.

Työpaja on kuusipäiväinen ja sen ohjelmaan sisältyy mm. IEC:n yleiskokouksen avajaiset ja tervetuliaisvastaanotto, IEC:n johtoelinten (SMB, CAB, MSB) kokouksiin tutustuminen ja valittujen komiteakokousten seuraaminen. Nuoret ammattilaiset osallistuvat myös uusille sidosryhmille tarkoitettuun ”standard in a day” -intensiivikoulutukseen, jossa harjoitellaan standardoinnin parhaita prosessikäytäntöjä ja opetellaan rooleja, sekä kommentoinnin, luonnostelun ja konsensuksen rakentamisen periaatteita kansainvälisessä asiantuntijaympäristössä. Osallistujien on myös mahdollista vaikuttaa standardoinnin tulevaisuuteen, koska IEC etsii aktiivisesti tuoreita näkökulmia työnsä kehittämiseen. Nuorten ammattilaisten merkityksestä kertoo sekin, että tapahtuman päätteeksi osallistujista valitaan vuosittain uudet IEC YP -leaderit, jotka toimivat Young Professionals -lähettiläinä IEC-yhteisössä.

Tutustu myös:
Nuorten ammattilaisten verkostoitumista ja uusia standardialoitteita – Sesko ry

Lisää suosikiksi

Lisätietoja aiheesta

Markku Varsila
Markku Varsila
+358 44 992 5000
etunimi.sukunimi@sesko.fi