SESKOn järjestämän tilaisuuden esityksissä mainittiin, että aurinkosähkökapasiteetin kasvu jatkuu vahvana ja erityisen suurta se on nyt Kiinassa. Ennusteissa sekä aurinkosähkölaitteistojen että sillä tuotetun energian hintojen odotetaan laskevan. Aurinkosähkö tuo energiayhtiöille mahdollisuuden rakentaa voimaloita kaupunkiympäristöön hyödyntämällä rakennusten kattoja tai seiniä.

Aurinkosähköstandardeja on laadittu 35 vuotta ja nyt käynnissä on lähes kaiken uusiminen. IEC-standardien soveltamiseen perustuva uusituvan energian sertifiointijärjestelmä kattaa laitteiden lisäksi myös projektit (suunnittelu, asennus, käyttöönotto, jne.). Verkkokoodiasetuksen 2016/631 soveltaminen alkaa vuonna 2019. Aurinkosähköllä on merkitys mikroverkoissa (Micro Grid) sekä hajautetussa sähköntuotannossa (DER).

Keskusteluosuudessa todettiin, että toimintaympäristöön on tulossa paljon muutoksia. Aurinkosähkön parissa toimivien kannalta ennakoiva tiedonsaanti todettiin tärkeäksi. Seurantaryhmä SR 82 odottaa uusia jäseniä ja tarve komitean SK 82 perustamiselle selvitetään vuoden 2017 aikana.

Tilaisuuden esitykset:

Sähköalan standardointi
Juha Vesa, SESKO

Aurinkosähkön standardointi
Arto Sirviö, SESKO

Energiayhtiön puheenvuoro
Atte Kallio, HELEN

Yliopiston puheenvuoro
Jero Ahola, LUT

Pidä tietosi ajan tasalla aurinkosähköstandardeista ja vaikuta niiden sisältöön

Jos olet jo tekemisissä aurinkosähköjärjestelmien kanssa tai ne tulevat kuulumaan työalaasi ja sinulla on tarve pitää tietosi ajan tasalla alan standardeista ja määräyksistä, liittymällä SESKOn seurantaryhmään SR 82 voit verkostoitua, ennakoida tulevia muutoksia sekä vaikuttaa aurinkosähköstandardien sisältöön.

Lisätietoja seurantaryhmästä SR 82 ja aurinkosähköstandardeista antaa SESKOssa Arto Sirviö, p. 0405255040, sähköposti arto.sirvio(at)sesko.fi

Lisää suosikiksi