Standardissa määritellään ominaisuudet, jotka ESD-suojaavalla pakkauksella on oltava sähköstaattisille purkauksille herkkien komponenttien suojaamiseksi kaikissa tuotannon, kuljetuksen ja varastoinnin vaiheissa. Tekstissä esitetään myös testausmenetelmät, joita käytetään pakkausten ja pakkausmateriaalien tuote- ja materiaaliominaisuuksien arvioimisessa. Lisäksi ilmoitetaan suorituskyvyn raja-arvot. 

Tämä toinen painos sisältää seuraavat merkittävät muutokset ensimmäiseen, vuonna 2011 julkaistuun painokseen nähden:

  • Kaikki viittaukset julkaisuun ANSI/ESD STM11.13 on poistettu ja korvattu viittauksilla IEC 61340 -sarjan standardeihin.
  • Staattiselta sähköltä suojaavan pakkauksen testausmenetelmät sisältävä taulukko 1 sisältää nyt viittaukset IEC 61340-2-3 ja 61340-4-10 standardeihin, ja taulukkoon on lisätty uusia testausolosuhteita selventäviä huomautuksia.
  • Standardiin on lisätty uusi taulukko 3, joka koskee ESD-luokitustunnusta ja ensisijaisen toiminnon koodia.

Standardin kieliversio on suomi-englanti. Tarkemmat tiedot standardista SFS-EN 61340-5-3 sivumäärineen ja hintatietoineen tästä linkistä. ESD-standardeja koskevista julkaisuista sekä SESKOn SK 101 -komitean jäsenyydestä kertoo SESKOssa Ari Honkala (yhteystiedot). 


Kaikkia sähköalan standardeja ja SFS-käsikirjoja voi tilata Suomen Standardisoimisliitosta. Sähköpostitse sales@sfs.fi, SFS:n asiakaspalvelusta puhelimitse (arkisin klo 8–16) numerossa 09 1499 3353 sekä SFS:n verkkokaupasta.  

Lisää suosikiksi