Vreeswijk on valmistunut Delftin yliopiston sähkötekniikan osastolta tekniikan maisteriksi vuonna 1982. Hän on työskennellyt Philipsillä viimeiset 15 vuotta erilaisissa tehtävissä, mm. tutkijana, sekä monissa kansallisissa ja monikansallisissa projekteissa johtajana. Hänen vastuualueellaan Philipsissä olivat mm. kulutuselektroniikan sekä digi- ja taulutelevisioiden kehitys. Hän on työskennellyt myös Philipsin johtotehtävissä Itävallassa ja Yhdysvalloissa.

Vreeswijk liittyi vuonna 2005 Intellectual Property and Standards -organisaatioon ja on vastannut maailmanlaajuisesti järjestön terveydenhuollon aineettomien oikeuksien ja patenttien toiminnoista.
Hän on ollut useissa luottamustehtävissä sähköteknisissä organisaatioissa kotimaassaan, Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. 
Uusi pääsihteeri aloittaa tehtävänsä 1.1.2012 ensin varapääsihteerinä ja ottaa vastuulleen IEC:n varsinaisen pääsihteerin tehtävät lokakuussa 2012 Oslon yleiskokouksessa. Nykyinen pääsihteeri Amit toimii vanhempana neuvonantajana kokopäivätoimisesti aina vuoden 2013 tammikuun loppuun, minkä jälkeen Amit jatkaa vielä osa-aikaisena neuvonantajana helmikuuhun 2014 saakka.

Lisää suosikiksi