IEC 1906 Awardin arvoa korostaa se, että palkinnon saajan ovat nimenneet ja valinneet heidän oman komiteansa asiantuntijat. Kansainväliset kollegat osoittavat mm. näin arvostustaan poikkeuksellisen hienoa standardien kehitystyötä kohtaan.

Tänä vuonna IEC jakoi Awardin 140:lle teknisten komiteoiden ja työryhmien asiantuntijalle. Ainoana Suomesta palkittiin tänä vuonna diplomi-insinööri Jari Uusitalo, joka työskentelee Eaton Power Quality Oy:ssä. IEC:n tehoelektroniikan järjestelmiä ja laitteita koskevan teknisen komitean standardointiin Jari Uusitalo tuli mukaan vuonna 2008.

Hän on komitean ylläpitoryhmissä MT 62040-1 ja MT 62040-3 toiminut kiitettävän aktiivisesti ja rakentavasti. Hänen toimintansa on ollut mainituissa ryhmissä erityisen hyödyllistä ja johdonmukaista. Kollegat kansainvälisillä ja kansallisilla standardointifoorumeilla arvostavat hänen paneutuvaa ja ansiokasta tapaansa tuoda tietoa standardien valmisteluun.

Jari Uusitalon tehtäviin Eaton Power Quality OY:ssä kuuluvat mm. aktiivinen osallistuminen kansainväliseen standardointiin ja uusien tuotteiden kehitys. Hän vastaa työtehtävissään myös nuorten asiantuntijoiden valmentamisesta sekä turvallisuus- ja EMC-asioiden tuesta suunnitteluinsinööreille ja toisille yksiköille. 

Aiemmin Suomesta on IEC 1906 Awardin saanut seitsemän ansioitunutta teknisten komiteoiden asiantuntijaa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Sinikka Hieta-Wilkman
SESKO ry, www.sesko.fi
p. 040 502 8949
sinikka.hieta-wilkman(at)sesko.fi

Jari Uusitalo
Eaton Power Quality Oy
p. 045 1394 095
jariuusitalo(at)eaton.com

Lisää suosikiksi