Kimmo Saarinen SESKOn kunniapuheenjohtajaksi

Kimmo Saarinen  vastaanotti kunniapuheenjohtajuuden SESKOn hallituksen joulukuun  kokouksessa 14.12.2013. Kunniakirjan hänelle ojensi yhdistyksen uusi puheenjohtaja, Kenneth Hänninen. Samassa yhteydessä Saariselle  luovutettiin myös Keskuskauppakamarin kultainen elämäntyömerkki.

Kimmo Saarisen ansiot sähköteknisessä standardoinnissa ja SESKOn johdossa ovat mittavat. Hän on vaikuttanut SESKOn hallinnon luottamustehtävissä aina 1980-luvun alusta saakka.  SESKOn puheenjohtajana hän on toiminut kuusi kolmivuotiskautta eli yhteensä 18 vuotta. Kimmo Saarinen on merkittävällä henkilökohtaisella panoksellaan vaikuttanut niin Suomen kansallisen kuin kansainvälisenkin sähköteknisen standardoinnin kehittämiseen neljällä vuosikymmenellä – niin teknisessä standardoinnissa ja sertifiointitoiminnassa kuin hallinnon tasolla.

Sähköteknisen standardoinnin lisäksi Kimmo Saarinen on toiminut myös Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana 15 vuotta. Kansainvälisellä tasolla hän on vaikuttanut IEC:n hallituksen jäsenenä vuosina 2003 – 2008 sekä eurooppalaisella tasolla CENELECissä ja sen edeltäjässä CECC:ssä monissa eri luottamustehtävissä vuodesta 1981 alkaen. Teknisen standardoinnin alueella Kimmon ansiot ovat poikkeuksellisen merkittävät, sillä hän on toiminut mm. IEC:n komiteoissa TC 40 ja 91 sekä niiden lukuisissa työryhmissä ja tiimeissä kaikissa mahdollisissa rooleissa: puheenjohtajana, sihteerinä, kokoonkutsujana ja jäsenenä. Hänellä on ollut vetovastuu elektroniikan komponentteja koskevan sertifiointijärjestelmän IECQ:n toiminnasta Suomessa. Vuonna 2009 IEC palkitsi hänet 1906 Awardilla.

Kimmo Saarinen jatkaa vielä sähköteknisen standardoinnin parissa Senior Adviserina mm. IEC:n komitean TC 40 puheenjohtajana sekä vastaavan eurooppalaisen CENELECin komitean TC 40XA sihteerinä.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Sinikka Hieta-Wilkman
SESKO ry, www.sesko.fi
p. 040 502 8949
sinikka.hieta-wilkman(at)sesko.fi

Lisää suosikiksi