Laura Frisk, Research Manager Danfoss Drivesilta, on valittu CENELECin ja CENin teollisuusneuvoston (IAF – Indstry Advisory Forum) jäseneksi. Neuvoston tehtävänä on toimia foorumina suoralle vuoropuhelulle standardisoinnista teollisuuden kanssa. Kaikki IAF:n jäsenet on nimitetty kolmen vuoden toimikauteen (2022–2025), joka voidaan uusia kerran. Lue lisää ja katso keitä muut jäsenet ovat tästä.

Jäsenet edustavat eri teollisuudenaloja ja osallistuvat strategisiin keskusteluihin sekä antavat näkemyksiä ja suosituksia CENille ja CENELECille. Tarkoituksena on varmistaa, että standardisointitoimet vastaavat teollisuuden tarpeita ja haasteita. Jäsenet tuovat mukanaan teollisuuden asiantuntemuksen ja antavat suuntaa standardointityölle tukien näin CENin ja CENELECin Strategy 2030:n toteutumista.

Mitä edustus IAF:ssa merkitsee sinulle ja yrityksellenne?

Itse koen tämän erittäin mielenkiintoiseksi mahdollisuudeksi oppia lisää CEN CENELECIN toiminnasta ja yleisemminkin standardointityöstä. Tämä on tärkeä keino päästä vaikuttamaan standardointityöhön ja pohtimaan erityisesti, kuinka strategisesti kriittisillä aloilla kannattaa toimia.

Danfossissa haluamme olla luomassa yhteistä eurooppalaista standardointia, jossa meillä on sekä annettavaa että opittavaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Osallistuminen IAF:n toimintaan on tärkeää, sillä Danfoss on toimijana jo pitkään nojannut standardeihin ja niiden mahdollistamaan tuoteliiketoimintaan. Tulevaisuudessa muutokset ovat nopeita, mikä luo tarvetta muodostaa yhteistyöverkostoja ja löytää toimivimmat menetelmät standardointiin.

Mihin IAF:n työryhmiin aiot osallistua?

Erityisesti olen kiinnostunut IAF WG 3 – Circularity standards and related services standards ja IAF WG 6 – Sustainability -ryhmistä. Kartoitan vielä ryhmien toimintaa ja teen sen jälkeen päätökset osallistumisesta.

Millaisia odotuksia sinulla on IAF-työskentelyä kohtaan?

Lähden mukaan avoimin mielin. Tavoitteenani on oppia uutta ja myös päästä jakamaan omaa ja Danfossin aiempaa kokemusta. Odotan mielenkiintoisia keskusteluja sekä mahdollisuutta perehtyä sekä ottaa kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin standardointiin liittyen.

Tavoitteena on jatkossa ehdottomasti jakaa tietoa myös SESKOn suuntaan sekä käydä keskustelua ajankohtaisten aiheiden osalta. Uskon, että SESKOlla ja sen sidosryhmillä on kiinnostusta kuulla, millaisia asioita ja näkemyksiä on nostettu esiin ja mihin suuntaan asioita pyritään kehittämään.

Kertoisitko jotakin itsestäsi ja työstäsi?

Toimin Danfossin Power Electronics and Drives Segmentin teknologiatiimissä tutkimuspäällikkönä. Oma taustani on elektroniikasta ja materiaalitekniikasta, mutta tällä hetkellä teen monipuolisesti töitä erilaisten tutkimus- ja tuotekehityshankkeiden kanssa. Työhöni kuuluu toisaalta kartoittaa sisäisesti kehitystarpeita sekä tehdä yhteistyötä kumppaniyritysten ja -tutkimuslaitosten sekä rahoitustahojen kanssa.

Olen myös mukana meidän nyt keväällä alkaneessa Business Finlandin Fossil Free Future -veturiohjelmassa. Tällä hetkellä olen mukana esimerkiksi kestävään kehitykseen, sähköistymiseen sekä vihreän vedyn tuotantoon liittyvissä hankkeissa.

Lisää suosikiksi