Markku Norhio on vaikuttanut IEC:n valaisinkomiteassa 34 ja sen erilaisissa alakomiteoissa ja projektiryhmissä alan standardeihin kansainvälisellä tasolla vuodesta 1981 alkaen. Liitäntälaitteiden ja muiden aktiivisten komponenttien standardeja valmistelevan IEC:n alakomitean 34C:n puheenjohtajana hän aloitti v. 2008.

SESKO:n valaisinkomitean SK 34 jäsen hän on ollut vuodesta 1981 ja toiminut saman komitean puheenjohtajana vuodesta 1995.

Markku Norhio on ajanut erilaisten organisaatioiden jäsenenä suomalaisen valaistusteollisuuden asiaa yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Hän on Suomen valaisinvalmistajien toimialaryhmä AFLE:n puheenjohtaja.

Valaisinvalmistajien eurooppalaisen keskusjärjestön CELMA:n edustajana hän on ollut laatimassa valaistusta koskevien Ecodesign-asetusten (245/2009 ja 1194/2012) komponentteja koskevia vaatimuksia yhteistyössä Euroopan komission kanssa.

Vuonna 2013 Euroopan lamppu- ja valaisinjärjestöt CELMA ja ELC sulautuivat yhteen LightingEurope-järjestöksi. Markku Norhio on LightingEurope:n johtoryhmän jäsen ja mukana myös useassa LightingEurope:n työryhmässä. Vuodesta 1980 alkaen hän on työskennellyt Helvar Oy:ssä, missä hänen vastuullaan on toimialayhteistyö ja standardointi.

Valaistunut persoona -palkinto

Palkinto myönnetään henkilölle, joka on toiminut Suomen Valoteknillisen Seuran jäsenenä vähintään 5 vuotta ja on vaikuttanut merkittävästi valaistusalalla pitkällä aikavälillä. Kunniakirja 1000 euron tunnustuspalkinnon kera myönnettiin nyt neljännen kerran.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Heikki Härkönen, Suomen Valoteknillinen Seura
puh. 0400 869339, heikki.harkonen@valosto.com
www.valosto.com

Lisää suosikiksi