Thomas A. Edison Awardit 2017 saivat pienjännitelaitteiden sertifiointiryhmän IECEE PACin puheenjohtaja Joe Gryn, painetun elektroniikan komitean TC 119 sihteeri Kyung-Tae Kang, automaattisen sähköisen valvonnan komitean TC 72 sihteeri Joseph Musso, polttokennokomitean TC 105 puheenjohtaja Fumio Ueno, paloturvallisuustestikomitean TC 89 puheenjohtaja Uberto Vercellotti, räjähdysvaaarallisten tilojen sähkölaitteiden sertifiointiryhmän IECEx:n varapuheenjohtaja Alexander Zalogin ja tehoelektroniikan komitean TC 22 puheenjohatja Peter Zwanzinger.

Thomas A. Edison Award – kriteerit

Thomas A. Edison palkinto on standardointiyhteisö IEC:n teknisen komitean (TC), alakomitean (SC) tai (CAB) yhdenmukaisuuden arviointivaliokunnan (CAB) arvostuksen osoitus esimerkillisestä omistautumisesta IEC:n standardointiin viimeisen viiden vuoden aikana. Palkinnon saannin kriteereitä ovat mm. osoitus esimerkillisestä maailmanlaajuiseen standardointiin omistautuneesta työstä, merkittävästä panostuksesta IEC:n standardointiin ja sen johtamiseen omassa ryhmässään puheenjohtajana, sihteerinä tai avustavana sihteerinä.

IEC perusti palkinnon vuonna 2010 yhdysvaltalaisen sähköinsinöörin Thomas Alva Edisonin kunniaksi. Edison (1847 – 1931) oli yksi historian merkittävimmistä keksijöistä. Hän kehitti sähkövoiman tuotanto- ja jakelujärjestelmän, mikä oli modernin teollistuneen maailman tärkein läpimurto. Hänen yli 1000 patenttiaan käsittivät hehkulampun sekä filmikuvan ja äänen kehittämisen, joilla vieläkin on vaikutusta jokapäiväisessä elämässämme. Edisonin kuuluisin sitaatti on: ”1 % on neroutta ja 99 % hikoilua”.

Lisää suosikiksi