Toiminnallinen turvallisuus on periaate, jota sovelletaan kaikilla teollisuuden aloilla. Sen avulla monimutkaista teknologiaa voidaan käyttää turvallisuuteen liittyviin järjestelmiin varmoina siitä, että turvajärjestelmä alentaa riskejä riittävästi laitteen turvallisuuden takaamiseksi. Öljy- ja kaasuteollisuus, ydinvoimalat, lääkintälaitevalmistajat ja koneenrakennusala nojautuvat vahvasti toiminnalliseen turvallisuuteen.

IEC 61508, Toiminnallinen turvallisuus

Standardisarjasta IEC 61508, Functional safety, on ilmestynyt toinen painos.
Samalla standardisarjasta on julkaistu uudenlainen versio – S+IEC 61508 – jossa muutokset verrattuna edelliseen painokseen on merkitty. Lisäksi tärkeimmät muutokset on varustettu johtavien turvallisuusasiantuntijoiden kommenteilla ja perusteluilla (700 kommenttia)
S+IEC 61508 on saatavissa ainoastaan CD-levyllä, joka sisältää kommentoidun ja muutosmerkinnöillä varustetun version sarjan standardeista sekä kaikkien seitsemän osan uudet painokset (Ed. 2.0). CD-levyn hinta on 1916,75 € (alv 0%).

Tilaukset ja tiedustelut SESKOn myyntipalvelusta (http://www.sesko.fi/portal/fi/tilaukset/).

IEC:n verkkosivujen Functional Safety-alue

IEC on päivittänyt verkkosivuillaan olevan ”Functional Safety -alueen (http://www.iec.ch/functionalsafety/), jossa on standardisarjan esittely ja muuta hyödyllistä tietoa.

Lisää suosikiksi