Käsikirjojen tarkoituksena on tuoda joukko kansainvälisen sähköalan standardointijärjestön IEC:n (International Electrotechnical Commission) standardeja automaatioalalla toimivien asiantuntijoiden, automaatioalaa opiskelevien ja kaikkien automaatiotekniikasta kiinnostuneiden käyttöön. Käsikirjassa standardit on päivitetty uusimpiin saatavilla oleviin versioihin. 


Ensimmäisen osan, SFS-käsikirjan 631-1 aiheena on teollisuusautomaation sanasto ja toiminnallinen turvallisuus. Merkittävä uudistus on toiminnallisen turvallisuuden standardisarjan IEC 61508 päivittäminen versioon 2.0.  – yksissä kansissa ja valtaosin suomennettuna.

Käsikirja on 741-sivuinen ja sen hinta on 165 € (ALV 0%). SFS-käsikirjat ja standardit myy Suomen Standardisoimisliitto SFS ry. p. 09 149 9331, sähköposti sales(at)sfs.fi, verkkokauppa.

Koko kolmiosainen standardikäsikirjasarja oppilaitosversioineen on saatavilla kesällä 2012.
Sarjan toinen osa;  SFS-käsikirja 631-2 sisältää automaatiojärjestelmien ohjelmistoihin liittyviä standardeja ja kolmas, SFS-käsikirja 631-3 keskittyy teollisuusautomaatioverkkojen tietoturvaan.

Lisätietoja antaa Jukka Alve, SESKO ry, puh. 09 696 3965, jukka.alve(at)sesko.fi.

Lisää suosikiksi