Energiatehokkuutta ja kierrätettävyyttä

Haier tuottaa vuosittain noin 50 miljoonaa sähköistä kodinkonetta. Yritys on erittäin kiinnostunut keinoista, joilla voidaan vähentää sen tuottamien laitteiden energiankulutusta ja ympäristövaikutuksia. Tämä yritys ottaa suunnittelussa huomioon kaikki energiatehokkuusstandardit niin, että lopputuote täyttää tai ylittää alueelliset vaatimukset. Valmistuksessa koneita ja prosesseja kehitetään energiankulutuksen vähentämiseksi ja tuotteisiin rakennetaan optimaalinen kierrätettävyys alusta lähtien.
–  Yritys, joka ei kehitä energiaa säästäviä tuotteita tänään, katoaa markkinoilta ennemmin tai myöhemmin, korostaa Zida Yu.

Kokonaisvaltainen lähestymistapa ja liitettävyys

Haier rakentaa ”älykästä” kotia yhdistämällä laitteita etäohjattavaksi järjestelmäksi. Tämä edellyttää yhteistyötä valmistajilta, jotta eri tuotteita voidaan liittää toisiinsa. Valmistajien välinen tiedonvaihto ja yhteistyö onkin Haierille yksi tärkeimmistä syistä osallistua IEC-standardointiin.


Myös Suomessa monet yritykset ymmärtävät IEC-standardoinnin merkityksen ja osallistuvat siihen aktiivisesti. SESKOn asiantuntijaverkostossa on noin 500 henkilöä lähes 350 yrityksestä. Suomalaisilla oli vuoden 2011 lopussa 272 kansainvälisessä työryhmässä yhteensä 393 jäsenyyttä, joiden hoitamiseen oli ilmoitettu 185 suomalaista asiantuntijaa. Heistä 14 toimi työryhmänsä kokoonkutsujana ja sihteerinä.
Artikkeli on tiivistelmä IEC:n verkkojulkaisun, IEC-e-tech, tammi-helmikuun 2012 numerosta. Koko artikkeli ja siihen liittyvä haastatteluvideo

Lisää suosikiksi