Standardin SFS-EN 60848 kolmas painos sisältää teknisiä muutoksia. Muutokset liittyvät käsitteisiin: sisäinen muuttuja, tulomuuttuja ja lähtömuuttuja.
Se määrittelee tunnukset (piirrosmerkit) ja säännöt tämän kielen graafiselle esitystavalle sekä myös kielen tulkinnalle. GRAFCET-määrittelykieli tekee mahdolliseksi laatia GRAFCET-diagrammeja, esittämään järjestelmän tietyn jaksoittaisen osan oletettua käyttäytymistä.

GRAFCET -kieltä voi käyttää viestintävälineenä automaatiojärjestelmän suunnittelijoiden ja sen käyttäjien välillä. Tämä standardi on laadittu teollisuussovellutusten automaattisiin tuotantojärjestelmiin. Mitään erityistä soveltamisaluetta ei kuitenkaan ole suljettu pois.

Kohderyhmä

Tämän julkaisun kohderyhmä käsittää suunnittelu- ja kunnossapitoinsinöörit sekä henkilöt, jotka osallistuvat järjestelmän käyttäytymisen määrittämiseen tilanteissa kuten esim. turvalaite tai automaatiojärjestelmä lähettää ohjauskomennon järjestelmälle.

Standardissa on 103 sivua ja se on ostettavissa SFS:stä hintaan 78,60 € (alv 0 %).  Suomen Standardisoimisliitto SFS ry, puh. 09 1499 3353, sähköposti sales(at)sfs.fi tai verkkokauppa sales.sfs.fi

Lisätietoja julkaisusta saa SESKOsta Arto Sirviö

Lisää suosikiksi