SESKOn kevätseminaari kokosi jälleen yhteistyökumppanit ja sähköteknisen standardoinnin asiantuntijat ajankohtaisten aiheiden äärelle. Yli sadan kutsuvieraan tapahtuma pidettiin 30.3.2023 Taitotalon kongressikeskuksessa Helsingissä.

Eurooppalainen energiaturvallisuus taataan parhaiten panostamalla älykkääseen sähköistykseen ja päästöttömään sähköntuotantoon. Se on myös mahdollisuus lisätä Suomen ja Euroopan kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla. Tämän saavuttamiseksi on jo otettu isoja askelia niin SESKOn omassa toiminnassa kuin yhdessä kotimaisten ja eurooppalaisten standardoinnin yhteisöjen kanssa.

Iltapäivän aikana kuultiin seuraavat esitykset, joiden esitysdiat näet täältä.
Energiamuutoksen ajurit: varmemmin, ketterämmin ja kestävämmin
Riku Huttunen, energiaosaston osastopäällikkö, työ- ja elinkeinoministeriö TEM
Strengthening European Energy security with European Standards
Elena Santiago Cid, Director General, CEN-CENELEC
Energiahuoltovarmuus ja sen kehittäminen
Petri Nieminen, vanhempi varautumisasiantuntija, Huoltovarmuuskeskus
Sähköverkkojen kyberturvallisuusaspektit
Teemu Väisänen, energiasektorin toimialavastaava, Traficom

Ennen loppukeskustelua ja päivällistä julkistettiin SESKO-tunnustuspalkinnon 2023 saaja. Palkinto myönnettiin Pirkko Harsialle Tampereen ammattikorkeakoulusta hänen ansioistaan pitkäaikaisesta oppilaitosyhteistyön edistämisestä sekä sitoutuneisuudestaan komiteatyöhön. Hän on mm. luonut käytännön, jonka mukaan kaikissa opinnäytetöissä tulee olla viittauksia standardeihin.

Lisäksi nostettiin esiin aiemmin myönnetyt oppilaitosten tunnustuspalkinnot 2022 TKI-hankkeille. Aki Kortetmäki TAMKista on yksi palkinnon vastaanottaneista ja kertoi johtamansa tutkimushankkeen viimeaikaisista kuulumisista. Hänen mukaansa yhteistyöllä SESKOn kanssa on pitkät juuret, ja standardien käyttö on heillä tutkimuksessa luontevaa.

Lämpimät onnittelumme palkituille sekä kiitokset tilaisuuteen osallistuneille ja puhujille.

Lisää suosikiksi