Kansainvälisen sähköalan standardointijärjestön, International Electrotechnical Commission (IEC) pääsihteerillä, Frans  Vreeswijkillä on selkeä näkemys johtamansa organisaation tavoitteesta: “Making IEC Home of Industry”. On varmistettava, että kiinteä yhteys teollisuuteen säilyy ja että IEC tuottaa yrityksille todellista lisäarvoa. Nykypäivän globaaleilla markkinoilla tuotteiden, palvelujen, henkilöstön ja järjestelmien on voitava ylittää rajoja. Juuri kansainväliset standardit ovat yrityksille strateginen väline tässä kilpailussa.

Huomisen asiantuntijoiden ja johtajien tunnistaminen ja sitouttaminen on Vreeswijkin mukaan yksi IEC:n tärkeimmistä tehtävistä. Tähän tarkoitukseen luotu, nuorille asiantuntijoille suunnattu IEC Young Professionals -ohjelma käynnistyi vuonna 2010, ja nyt monella maalla on vastaava kansallinen ohjelmansa.

Vreeswijkin johtamistyyli on avoin ja yhteistyöhakuinen. Hän on aktiivisesti tutustunut eri maiden kansallisiin komiteoihin. Yrityksiin IEC luo suhteita kansainvälisissä konferensseissa ja tapahtumissa. The World Smart Grid Forum, joka järjestetään Berliinissä syyskuussa 2013, kokoaa yhteen korkean tason päättäjiä. IEC lisää näkyvyyttään myös uusissa jäsenmaissaan. Tänä vuonna yleiskokous pidetään New Delhissä Intiassa. Siellä standardoinnin asiantuntijat tapaavat keskeisiä toimijoita Intian sähkötekniikan alalla.

___________________________________________________________________________________________________
Frans Vreeswijk aloitti IEC:n pääsihteerinä ja toimitusjohtajana lokakuussa 2012 toimittuaan sitä ennen puoli vuotta apulaispääsihteerinä. Ennen siirtymistään IEC:n keskustoimistoon hän työskenteli 30 vuotta Philipsin palveluksessa Alankomaissa, Itävallassa ja Yhdysvalloissa erityisesti tutkimuslaitosten, terveydenhuollon ja kulutuselektroniikan alalla. Hän toimi aiemmin myös Alankomaiden kansallisen komitean (NEC) puheenjohtajana.

Teksti koottu IEC:n artikkeleista:
e-tech January/February 2013
e-tech April 2012

Lisää suosikiksi