Kuopion Kauppakamarin edustaja Christina Holmström avasi tilaisuuden. Laadunvarmistuspäällikkö Marjut Hedman (Andriz Oy), tuoteturvallisuus- ja IPR-päällikkö Kalle Einola (Ponsse Oyj) sekä toimitusjohtaja Helena Orasvuo (Sähköinsinööritoimisto SHS Ky) esittivät mielenkiintoiset yrityspuheenvuorot. Jokainen yritysten edustaja painotti standardoinnin hyötyjä yrityksen liiketoiminnalle.

Ennen kaikkea Helena Orasvuon puheenvuorossa korostui se, että myös pienen yrityksen edustajan on kannattavaa osallistua standardointiin ja hänen liiketoiminnalleen on siitä konkreettista hyötyä. Helena Orasvuo painotti, että standardointikokouksiin käytetty aika tulee takaisin yhä kasvavana ammattitaitona. Osallistumalla standardointiin pysyy ajan hermolla kaikesta siitä, mitä omalla toimialueella on tekeillä ja tapahtuu. Pienen sähkösuunnitteluyrityksen yhtenä liiketoiminnan tukijalkana on mahdollisuus kouluttaa standardien soveltamista muille, kun tietää taustat, miten on päädytty standardin ratkaisuun. 

Standardointijärjestöjen puheenvuorot pitivät johtaja Antti Karppinen SFS:stä, toimitusjohtaja Hanna Järvenpää MetStasta ja toimitusjohtaja Sinikka Hieta-Wilkman SESKOsta. Näissä puheenvuoroissa esiteltiin monipuolisesti standardointiin osallistumista, standardien valmistelua sekä itse standardeja.

Lisää suosikiksi