Johtaja Tom Törn (vas) ja liiketoimintajohtaja Mika Richardt, molemmat SGS Fimko Oy:stä, kertoivat omissa kommenttipuheenvuoroissaan sertifiointimerkeistä ja niiden väärinkäytöstä.


SESKOn toimitusjohtaja Sinikka Hieta-Wilkman loi avauspuheenvuorossaan katsauksen standardointivuoteen 2011. Asianajaja, varatuomari Hanna-Maija Elo Asianajotoimisto Juridiasta antoi ohjeet tuoteväärennösten ja piraattituotteiden tunnistamiseen ja niiden ostamisen välttämiseen. Esitykseen sisältyi runsaasti tietoa immateriaalioikeuksista, tavaramerkeistä, mallioikeuksista ja niiden suojaamisen keinoista sekä markkinoiden valvonnasta. 

Sertifioinnista ja merkeistä tuotesuojauksen takaajina kertoi liiketoimintajohtaja Mika Richardt SGS Fimko Oy:stä. Tuotelaatu on merkkimielikuvan rakentaja ja vain alkuperäinen valmistaja takaa laadun, muistutti liiketoimintayksikön johtaja Paavo Tammisto, ABB Oy Wiring Accessories. SESKOn hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja Kimmo Saarinen, KEMET Electronics Oy:stä kertoi kondensaattoriväärennöksistä ja näytti esimerkkejä etikettimerkintöjä myöten erehdyttävästi aitoja muistuttavista, mutta laadullisesti kehnoista, jopa vaaraa aiheuttavista väärennöksistä. Katsauksen kansainväliseen ja kansalliseen tuotesertifiointiin sekä niihin liittyvän valvonnan keinoihin, tuloksiin ja jatkotoimiin esitti johtaja Tom Törn SGS Fimko Oy:stä. Komponenttiväärennösten paljastuskeinoja selvitti asiantuntija Matti Katajisto, VTT Expert Service Oy:stä.

Seminaarissa jaettiin Erkki Yrjölä -mitalit kolmelle sähkö- ja elektroniikka-alan standardoinnissa ansioituneelle asiantuntijalle, Jari HällströmilleMika Mutrulle ja Jorma Rutaselle. Ansioituneista lisää 28.3.2012 verkkosivullamme julkaistussa uutisessa

Lisää suosikiksi