Erkki Yrjölä -mitalit

Erkki Yrjölä -mitaleita on myönnetty tähän mennessä 35 kpl tunnustuspalkintoina henkilöille, jotka ovat erityisesti ansioituneet sähköteknisessä standardointitoiminnassa. Ensimmäiset palkinnot on myönnetty vuonna 2000 ja palkinto on nimetty SESKOn hallituksen pitkäaikaisen puheenjohtajan ja ensimmäisen kunniapuheenjohtajan, Erkki Yrjölän mukaan.

Jari Hällström
Mittatekniikan keskuksen erikoistutkija, tohtori Jari Hällström palkitaan Erkki Yrjölä-mitalilla hänen ansioistaan suurjännitetestauksia käsittelevän kansainvälisen komitean IEC TC 42 standardointityössä. Hän on toiminut erittäin ansiokkaasti vuodesta 2003 komitean sekä sen työryhmien ja ylläpitoryhmien vetäjänä ja jäsenenä. 
Osoituksena myös kansainvälisestä arvostuksesta Jari Hällstömin asiantuntemusta ja standardointiaktiivisuutta kohtaan, IEC myönsi hänelle vuonna 2007 IEC 1906 Award- palkinnon.

Mika Mutru
Tuotekehityspäällikkö Mika Mutru REKA Kaapeli Oy:stä on SESKOn komitean SK 20 Energiakaapelit aktiivinen ja asiantunteva jäsen. Hän on toiminut komitean sihteerinä vuosina 1990 – 1999, jolloin hän oli myös SESKOn palveluksessa standardointiasiantuntijana. Siirryttyään toisen työnantajan palvelukseen Mika Mutru toimi edelleen kaapelikomitean sihteerin tehtävissä aina vuoteen 2001 saakka. Näiden yli kahdenkymmenen komiteavuoden aikana Mika Mutru on saavuttanut arvostetun kaapeliasiantuntijan aseman komitean jäsenten ja myös muiden kollegojen keskuudessa.         
Mika Mutru edustaa Suomea kansainvälisissä IEC:n ja CENELECin kaapelikomiteoissa. Hän kuuluu myös IEC:n TC 20 työryhmään 16, jonka vastuualueella ovat suurjännitekaapelit. Euroopan tasolla hän osallistuu aktiivisesti CENELECin komitean TC 20 työryhmään 9, joka standardoi sähkönjakelussa käytettäviä kaapeleita. Tehokkaalla panoksellaan Mika Mutru vaikuttaa kaapelistandardien kehittämiseen sekä Suomessa että kansainvälisellä tasolla.

Jorma Rutanen
Jorma Rutanen on osallistunut merkittävällä henkilökohtaisella panoksellaan sähköisten mittaus-, säätö- ja laboratoriolaitteiden turvallisuusvaatimuksia käsittelevän standardin IEC 61010-1 laadintaan. Hän toimi työryhmänIEC TC 66/WG 1 Safety requirements of measuring, control and laboratory equipment kokoonkutsujana standardin kolmannen painoksen valmistelun ajan.
Ansioistaan työryhmän IEC TC 66/WG 1 vetäjänä IEC myönsi Rutaselle IEC 1906 Award -palkinnon vuonna 2006.
Kansalliseen ja kansainväliseen standardointiin Jorma Rutanen on osallistunut vuosina 1988 – 2011. Komitean SK 66 jäsenenä hän oli vuosina 1989 – 1995 sekä sen jälkeen IEC-komiteaa TC 66 vastaavan kansallisen seurantaryhmän yhdyshenkilönä vuoteen 2011 saakka.Aiemmin EY-mitallilla palkitut

Lisää suosikiksi