Sähkötyöturvallisuusstandardi SFS 6002:2015 käyttöön

Uuden standardin käyttöönotto

Turvallisuus on hyvin tärkeä asia sähkötöissä. Sen takia myös sähkötyöturvallisuuden koulutukseen panostetaan ja SFS 6002 sisällöstä pidetään kursseja alan toimijoille. Periaatteena on, että standardin koulutus uusitaan viiden vuoden välein tai silloin kun vaatimuksissa tapahtuu olennaisia muutoksia. Standardin valmistelijoiden näkemyksen mukaan nyt tehdyt muutokset vaatimuksissa ovat pääosin uusia mahdollisuuksia tarjoavia. 

Sähköasennuksia ja sähkötöitä koskevissa säädöksissä on periaatteena, että sitovat määräykset ovat yksinkertaisia ja ne täytetään noudattamalla standardeja. Standardit, joiden mukaan toimittuna täytetään määräysten vaatimukset, on lueteltu Tukesin ohjeessa S 10 Sähkölaitteistojen turvallisuutta ja sähkötyöturvallisuutta koskevat standardit. Tämä ohje uusitaan syksyllä ja siihen on tarkoitus ottaa mukaan uusi SFS 6002-standardi. Siirtymäajan jälkeen standardin edellisen painoksen käyttö loppuu.

Tilaisuudessa pidetyt esitykset: 

Esitys 5/2015: SFS 6002, Martti Tukiainen

Esitys 5/2015: SFS 6002, Tapani Nurmi

Standardin SFS 6002, kuten muutkin standardit, voi kätevästi hankkia SFS:n verkkokaupasta, sähköpostitse sales@sfs.fi tai soittamalla asiakaspalveluun puh. 09 1499 3353.

Lisää suosikiksi