Leena Korpinen väitteli vuonna 1993 lääketieteen tohtoriksi neurologiasta Tampereen yliopistossa ja 1996 tekniikan tohtoriksi Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa erikoistumisalueenaan sähkövoimatekniikka. Korpinen on laillistettu lääkäri ja lääketieteellisen teknologian dosentti Tampereen yliopistossa.

Leena Korpisen vastuulla on Ympäristöterveys-tutkimusryhmä Tampereen teknillisen yliopiston energia- ja prosessitekniikan laitoksella. Hänen tutkimusaiheistaan keskeisin on sähkö- ja magneettikentille altistuminen elin- ja työympäristössä sekä kenttien terveysvaikutukset. Parhaillaan hänen ryhmänsä tutkii esimerkiksi sähkö- ja magneettikenttien vaikutuksia tahdistimiin ja rytmihäiriötahdistimiin 400 kV voimajohtojen alla ja sähköasemilla.

 Sähköalan standardointiin Leena Korpinen tuo asiantuntemustaan jäsenenä SESKOn komiteassa

SK 106 Altistuminen sähkömagneettisille kentille.

Vuoden sähköinsinööri 2012 palkinto luovutettiin Sähkö, Tele, Valo ja AV -messujen yhteydessä 1.2.2012 Jyväskylässä. Huomionosoitukseen liittyy myös 5000 euron rahapalkinto. Sähköinsinööriliitto ry jakoi Vuoden sähköinsinööri -palkinnon nyt neljännen kerran.

Lisää suosikiksi