SESKOn toimitusjohtaja Anna Tanskanen eurooppalaisen sähköteknisen standardointijärjestön CENELECin hallitukseen

“SESKOn tarkoitus on huolehtia siitä, että suomalaisesta yhteiskunnasta ovat oikeat toimijat vaikuttamassa sähköalan standardien valmisteluun ja sisältöihin oikea-aikaisesti kansainvälisillä foorumeilla. Yhtä lailla on hienoa päästä vaikuttamaan standardoinnin linjauksiin CENELECin hallituksessa”, Anna Tanskanen toteaa.

Tanskasen valinta CENELECin hallitukseen voidaan nähdä jatkona SESKOn kunniapuheenjohtaja Kimmo Saarisen vuoden vaihteessa päättyneeseen CENELECin hallituskauteen sekä osoituksena SESKOn sitoutumisesta kansainväliseen yhteistyöhön. Sähköteknisen standardoinnin kannalta IECn asema on keskeinen, mutta Euroopan vaikutusvalta IEC:ssä on myös suuri. Aktiivinen osallistuminen Euroopassa on tärkeää.

Eurooppalainen CENELEC julkaisi alkuvuodesta yhdessä eurooppalaisen CENin kanssa vuoteen 2030 ulottuvan strategian. Strategia 2030 tähtää turvallisempaan, kestävämpään ja kilpailukykyisempään Eurooppaan, eurooppalaisen ja kansainvälisen standardoinnin avulla. Suomi on CENELECin hallituksessa päättämässä muun muassa eurooppalaisen standardoinnin linjauksista sekä CENELECin strategian 2030 toteuttamisen toimista.

Lisää suosikiksi