Haastattelu: kesätöissä SESKOssa

Emma, olet ollut 5 viikkoa SESKOlla kesätöissä tänä kesänä. Minkälaisia työtehtäviä olet tehnyt
Olen piirtänyt PowerPointilla esimerkiksi kaapelistandardi-, sähkökulkuneuvo- sekä smart metering -aiheisia kuvia luentoesityksiin ja vastaaviin. Lisäksi olen täydentänyt suomenkielisiä termejä SFS-IEC 60050-845 -valaisinsanastoon, tarkastanut verkkosivuilla esitettyjen standardiluetteloiden ajantasaisuutta ja muokannut standardiehdotusten tekstejä. Näiden tehtävien ohella olen myös auttanut SESKOn toimistolla palvelinhuoneen siivoamisessa ja järjestelemisessä, tietosuojan alaisten dokumenttien hävittämisessä sekä muissa toimiston askareissa. Kertoisitko oletko työtehtävissäsi tai SESKOn toimistolla törmännyt johonkin sinua yllättäneeseen asiaan?

Ylipäätään yllätyin siitä, että sain tänä vuonna kesätöitä. Pandemiatilanne on hankaloittanut nuorten kesätöiden saantia, ja olen kiitollinen siitä, että SESKO otti minut kesätyöntekijäksi. Työtehtävien osalta yllätyksiä ei ole tullut vastaan, sillä työtehtävät ovat olleet hyvin samanlaisia kuin aiempina kesinä. Olen ollut parina muunakin kesänä SESKOlla kesätöissä sekä työskennellyt muutamia tunteja aikoinaan lukio-opiskelun ohella.

Mikä on mielestäsi ollut hauskinta tai eniten palkitsevaa?

Eniten palkitsevaa on ollut kiitoksen saaminen suoritettujen työtehtävien jälkeen. Hauskinta on ollut taukotilan ikkunoiden edessä asustelevien lokinpoikasten katseleminen. Ne kuoriutuivat juuri ennen ensimmäistä kesätyöviikkoani. Nyt ne ovat jo melkein aikuisen lokin kokoisia.

Kenelle mielestäsi työtehtävät sähköteknisen standardoinnin parissa soveltuvat? Suosittelisitko sähköteknistä standardointityötä nuorille, jotka harkitsevat tulevaisuuden työpolkuja?

Työtehtävät sähköteknisen standardoinnin parissa soveltuvat mielestäni kaikille, jotka ovat edes vähän kiinnostuneita sähkötekniikasta tai standardoinnista. Standarointityö ei vaikuta kovin nopeatempoiselta työltä, joten tämänkaltainen työ vaatii kärsivällisyyttä. Työskentely tapahtuu melko usein muiden ihmisten kanssa yhteistyössä, mutta myös joltain osin itsenäisesti.

Suosittelisin sähköteknistä standardointityötä tulevaisuuden työpolkuja harkitseville nuorille, sillä standardointi on tärkeää ja ala tarvitsee nuoria osaajia.

Lisää suosikiksi