”Tehdyllä investoinnilla haluamme varmistaa, että suomalaisella teollisuudella on paikallisesti saatavilla palvelu, joka takaa kilpailukyvyn kansainvälisillä markkinoilla” totesi SGS Fimkon toimitusjohtaja Mika Richardt. Laboratorion mittauslaitteisto ja sähkönsyötöt on suunniteltu vastaamaan suomalaisen teollisuuden nykyisiä ja tulevia tarpeita.
”SGS:n investointi on erittäin tervetullut. Se tukee monipuolisesti tärkeän vientisektorimme teknologiateollisuuden tuotekehitystä ja kasvua.” sanoi alivaltiosihteeri Petri Peltonen työ- ja elinkeinoministeriöstä avajaispuheessaan. Asiakkaan puheenvuoron tilaisuudessa pitänyt ABB:n Lasse Mäkelin kiitteli SGS:n rohkeutta tarttua laboratorioprojektiin. 
Uusi mittaushuone on tarkoitettu erityisesti suuremmille laitteille: traktoreille, metsätyökoneille, trukeille, koneille ja isoille teollisuustuotteille ja se täydentää SGS Fimkon Helsingin ja Espoon olemassa olevaa EMC –testaustarjontaa. Mittaushuoneessa voidaan testata kaikki mikä mahtuu moottoritien sillan alta, kunhan pituus ei ylitä kymmentä metriä.

Mitä on EMC? 

Sähkömagneettinen yhteensopivuus (Electromagnetic Compatibility, EMC) tarkoittaa sähkölaitteen kykyä toimia luotettavasti toimintaympäristössään. Laadukas ja standardien mukaan testattu laite sietää tietyn määrän ympäristössä esiintyviä sähkömagneettisia häiriöitä, eikä aiheuta muille laitteille tai esimerkiksi radiovastaanottimille häiriöitä. Jos laitetta ei ole suojattu sähkömagneettisilta häiriöiltä, se saattaa rikkoutua tai aiheuttaa toimintahäiriöitä. EMC koskee käytännössä kaikkia sähköisiä laitteita, olivatpa ne paristo-, akku- tai verkkosähkökäyttöisiä.
EMC-standardeista lisää tietoa SESKOn sivustolla tästä linkistä.

SGS_logo

SGS on maailman johtava tarkastus-, verifiointi-, testaus- ja sertifiointiyritys. Maailmanlaajuinen verkosto kattaa yli 1 800 toimipaikkaa ja laboratoriota. Suomessa SGS työllistää lähes 200 asiantuntijaa.

Lisää suosikiksi