“Energiatehokkuus ilmastopolitiikan perustana” sisältyi Aalto yliopiston
professorin Peter Lundin esitykseen SESKOn kevätseminarissa.
(KUVA: Veli-Matti Yli-Kätkä.)

Tilaisuuden aluksi toimitusjohtaja Sinikka Hieta-Wilkman toivotti vieraat tervetulleiksi ja kertoi katsauksessaan mm. lähikuukausina SESKOon perustettavasta kansallisesta Smart Grid -koordinointikomiteasta.

Aalto yliopiston professori Peter Lund kartoitti maailman energiatulevaisuutta verraten energian eri tuotantomuotoja. Kiina nousee merkittävään asemaan energiantuotannossa, mutta kakkua riittää jaettavaksi muillekin. Vahvat kotimarkkinat luovat Suomessakin uusia mahdollisuuksia teknologiavientiin.

ABB Oy Asennustuotteet-liiketoimintayksikön toimitusjohtaja Paavo Tammisto muistutti heti aluksi, että kasvun, energiankäytön ja päästöjen välinen yhtälö on uudistettava. Energian käyttö ei saa kasvaa talouskasvun vauhdissa eikä päästöt energiankäytön lisääntymisen tahdissa. Energiatehokkaat älykkäät rakennukset ja standardoidut kiinteistöohjausjärjestelmät ovat tässä merkittävässä osassa.

Viisaat verkot — älykkäät sähkölaitteet -otsikon alla pidettiin seuraavat esitykset:

  • Sähköverkot. Senior Advisor Kari Koivuranta, Fortum Oyj
  • Tieto- ja televerkkojen rooli.Principal Innovator Seppo Yrjölä, Nokia Siemens Networks Oy
  • Sähköenergian mittaus. Myyntijohtaja Rauno Leinonen, Landis & Gyr Oy
  • Sähköajoneuvo sähköverkkojen osana. Johtaja Matti Rae, ENSTO Oy
  • Älykortit ja mobiililaitteet. Technology Fellow Rune Lindholm, Nokia Oyj

Ohjelman päätteeksi SESKOn hallituksen puheenjohtaja Kimmo Saarinen luovutti Erkki Yrjölä -mitalit ja kunniakirjat kahdelle kokeneelle standardoinnin asiantuntijalle;  Esa Tiaiselle (Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry) sekä Olli Tiaiselle (Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (TUKES)). Tilaisuuden päätteeksi oli tarjolla buffet.

Lisätietoja Erkki Yrjölä -mitalista ja mitalisteista

SESKOn Smart Grid -sivu

Kevätseminaarissa pidettyjen esitysten aineistot

Lisää suosikiksi