IECQ, IEC Quality Assessment System for Electronic Components, on maailmanlaajuinen hyväksymis- ja sertfiointijärjestelmä, joka kattaa miljoonissa laitteissa ja järjestelmissä käytettyjen erilaisten elektronisten komponenttien toimituksen, kokoamisen, niihin liittyvät materiaalit ja prosessit. IECQ tarjoaa valmistajille riippumattoman vahvistuksen siitä, että IECQ-sertifikaatin omistavat toimittajat ovat kansainvälisten IEC-standardien ja muiden spesifikaatioiden mukaisia.

Vaatimustenmukaisuuden arviointijärjestelmä tarjoaa seuraavat ydinsertifiointijärjestelmät ja -ohjelmat, jotka toimivat teollisuudenalan tehokkaana toimitusketjun hallintatyökaluna vahvistaen, että komponenttien spesifikaatioita ja standardeja on noudatettu:

  • IECQ approved process (IECQ AP)
  • IECQ counterfeit avoidance programme (IECQ AP-CAP) 
  • IECQ Approved Component (IECQ AC)
  • IECQ Automotive Qualification Programme (IECQ AC-AQP)
  • IECQ scheme for LED lighting (LED components, assemblies and systems) 
  • IECQ Technology Certification (IECQ AC-TC)
  • IECQ avionics 
  • IECQ Hazardous Substances Process Management (IECQ HSPM) IECQ Independent Testing Laboratory (IECQ ITL).

Vaarallisten aineiden tehokas hallinta

Elektronisten komponenttien valmistuksen huomattava kasvu lisää valmistajien painetta tuottaa komponentteja, jotka eivät ole vain halvempia ja älykkäämpiä, mutta myös ”puhtaampia”.

IECQ HSPM on sellaisten tuotteiden ja tuotantoprosessien, jotka eivät sisällä vaarallisia aineita, toteutuksen ja ylläpidon tekninen hallintajärjestelmä. Tänä päivänä useat yritykset työskentelevät saadakseen IECQ HSPM -sertifikaatin IECQ QC 080000:aan.

IECQ QC 080000 selventää, miten organisaatiot voivat käyttää julkaisua hallinnoidakseen vaarallisia aineita poistamatta rajoitettuja aineita kokonaan ja välttelemättä niiden käyttöä tuotteissaan.

IECQ QC 080000 on saatavilla IEC:n verkkokaupassa englanniksi, ranskaksi, koreaksi, venäjäksi sekä yksinkertaistetulla ja perinteisellä kiinan kielellä.

Koulutus

IECQ tarjoaa teollisuudelle ”toimitusketjun varmennustyökalun”, jolla pyritään varmistamaan, että elektroniset komponentit, kokoonpanot, prosessit ja näihin liittyvät materiaalit noudattavat ilmoitettuja teknisiä standardeja ja spesifikaatioita. Koska teknisesti pätevä henkilöstö on olennainen osa IECQ-järjestelmää, IECEQ tarjoaa standardoitua koulutusta IECQ:n koulutusworkshopeissa ja kurssimateriaaleilla IECQ-järjestelmänsä ja ohjelmiensa tueksi.

Ledisertifiointi

Yleisen IECQ AC -järjestelmän alle perustettua ledivalaistusta koskevaa IECQ-järjestelmää voidaan käyttää ledipakettien, -lamppujen, -valaisimien ja niihin liittyvien liitäntälaitteiden ja -ajureiden valmistuksessa käytettyjen elektronisten komponenttien, moduulien ja kokoonpanojen valmistajien ja toimittajien sertifioimisessa. Järjestelmä tarjoaa standardoidun lähestymistavan toimittajien arvioimiseen ja sitä käytetään tehokkaana toimitusketjun hallintatyökaluna eri tasojen toimittajia arvioitaessa ja valvottaessa.

Monet valmistajat ja toimittajat ovat hankkineet sertifikaatteja IECQ:n julkaistua ensimmäisen sertifikaatin ledivalaistuksen IECQ-järjestelmässään syyskuussa 2016.

www.iecq.org

Takaisin listaukseen