SESKOn oppilaitostilaisuus Tampereella 12.10.2011 SESKO vieraili Tampereen ammattikorkeakoulussa TAMKissa kertomassa sähköalan opiskelijoille, miten hyödynnetään sähköteknisen alan standardeja opiskelussa ja työssä. Kolmetuntisen infotilaisuuden aikana tutustuttiin standardointiin sen historiasta alkaen aina uusimpiin teknisiin haasteisiin asti. Esityksessä myös avattiin standardoinnin kansainvälistä toimijakenttää ja standardien valmistelun periaatteita.

Standardeihin viittaaminen opinnäytetöissä on osoitus asiantuntemuksesta ja ammattimaisuudesta. Opinnäytetöiden tekijöillä on mahdollisuus saada SESKOsta neuvontaa ja asiantuntijaohjausta standardien osalta. Standardeja voi myös käydä lukemassa SESKOn kirjastossa.

TAMKin standardointipäivään osallistui 150 aktiivista opiskelijaa. Erityistä mielenkiintoa herättivät älykkäiden sähköverkkojen mahdollisuudet ja sähköautojen kehitys. Keskustelua syntyi runsaasti sähköautojen latausjärjestelmien vaihtoehdoista. Lopullisen latauspistokytkimen mallin valinta todettiin hyväksi käytännön standardointityön esimerkiksi.

STULin oppilaitostyöryhmä koolla SESKOssa 13.10.2011

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n  oppilaitostyöryhmien lokakuinen kokous pidettiin SESKOn tiloissa. Osallistujina oli kaksitoista toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulun opettajaa, joille  tarjottiin tietoisku standardoinnin ajankohtaisista aiheista. Koolla oli juuri oikea kohderyhmä myös SESKOn oppilaitoshankkeiden esittelylle.

SESKOn ryhmäpäällikön Juha Vesan esityksen aiheina olivat Smart Grid, Smart Metering ja sähköautot. Älykkäiden sähköverkkojen osalta SESKOn tärkeimpiä tehtäviä on suomalaisen teollisuuden kannalta oleellisten standardointiprojektien tunnistaminen. Teollisuuden vaikutusmahdollisuuksien varmistamiseksi SESKO seuraa aiheeseen liittyvien komiteoiden työtä, osallistuu kansainvälisiin työryhmiin ja tekee yhteistyötä eri tahojen kanssa.

Dokumentointistandardeista ja IEC:n dokumentointijärjestelmästä kertoi ryhmäpäällikkö Arto Sirviö. Sähkökaavioiden piirrosmerkeistä julkaistaan marraskuussa 2011 uudistettu, sähköinen SFS-käsikirja 617. SFS-käsikirjasta 616 Tekninen dokumentointi; Viitetunnusjärjestelmä ja sovellukset on äskettäin julkaistu myös vihreäkantinen oppilaitosversio.

Lisää suosikiksi