Satakunta sähköteknisen standardoinnin asiantuntijaa ja SESKOn yhteistyökumppania oli koolla saamassa tietoa teeman aiheista ja standardoinnin ajankohtaisasioista. Tilaisuuden avasi SESKOn hallituksen puheenjohtaja Kenneth Hänninen.

Sähkön monet mahdollisuudet

Sähkön roolia cleantech-ratkaisuissa käsitteli Lappeenrannan yliopisto LUTin sähkömarkkinalaboratoriota johtava sähkötekniikan professori Jarmo Partanen. Teknologiajohtaja Heikki Uusitalo ABB Oy:stä kertoi suomalaisen ympäristöliiketoiminnan ja puhtaan teknologian mahdollisuuksista.

Fortumin teknologiajohtaja Heli Antila, joka työssään tunnistaa ja kehittää uutta teknologian mahdollistamaa liiketoimintaa muuttuville energiamarkkinoille, esitteli Fortumin puhtaita energiaratkaisuja. Hänet on nimetty myös kansainväliseksi puhtaan energian suurlähettilääksi 23 maan energiaministereistä koostuvan verkoston kokoontumisessa Intiassa 2013.

Valtamerien aalloissa on valtavasti puhdasta uusiutuvaa energiaa. Sen hyödyntämisestä kertoi Develop Manager Jussi Åkerberg Power Take-Off, AW-Energy Oy.stä.  Yritys on jo rakentanut Portugalin rannikolle valtakunnan verkkoon kytketyn pilottivoimalan, joka tuottaa paitsi sähköä, myös arvokasta tutkimustietoa teknologian kehittämiseen.

VTT:n erikoistutkija, tekniikan tohtori Jaakko Ketomäen esityksen aihe oli Lämpöviihtyvyys ja älykäs valaistus. Ketomäen tutkimusalueina ovat rakennusten energiatehokkuus erityisesti korjausrakentamisessa, rakennusten sisäolosuhteet sekä älykäs valaistus. 

Kevätseminaarista lisää SESKOn verkkosivustolla.

Lisää suosikiksi