Keskeiset älykkäisiin sähköverkkoihin liittyvät järjestelmätason standardiprojektit keskittyvät kansainvälisen komitean IEC/TC 8 Systems aspects for electrical energy supply sekä sen eurooppalaisen vastineen CLC/TC 8X alueelle.

SESKOn Smart Grid -koordinointikomitea muutettiin vuoden 2015 alusta komiteaksi SK 8 Sähköverkkojen järjestelmävaatimukset, jotta varmistetaan kansallinen vaikutusmahdollisuus tämän alueen standardoinnissa.

Komitean tehtävistä

Komitean tehtävänä on osallistua Suomen edustajana sähköverkkojen järjestelmävaatimuksia standardoivien komiteoiden työhön sekä saattaa niiden valmistelemat IEC- ja EN-standardit suomalaisiksi standardeiksi. Oleellista on tunnistaa vireillä olevista standardihankkeista sellaiset kohteet, johon Suomen tulisi panostaa.

Komitean kokoonpano

Komitean puheenjohtajana toimii Kenneth Hänninen (Energiateollisuus r.y.) ja SESKOn toimisto hoitaa sihteeristön tehtävät. Jäseniä komiteassa on tällä hetkellä kaksikymmentä edustaen sähköteknisiä tuotteita ja ratkaisuja valmistavaa teollisuutta, energiateollisuutta ja -yhtiöitä, teknillisiä yliopistoja ja tutkimuslaitoksia, teleoperaattoreita, ohjelmistotaloja sekä sähköurakoitsijoita.

Tervetuloa mukaan

Komitean SK 8 toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki älykkäistä sähköverkoista kiinnostuneet asiantuntijat. Se on keskeinen näkö­ala­paikka tähän laajaan asiakokonaisuuteen. Lisätietoja komitean toiminnasta antavat SESKOn toimistossa Arto Sirviö, p. 040 525 5040 ja Juha Vesa, p. 045 657 8661. Tietoja komiteasta SESKOn sivustolla.

Lisää suosikiksi