Vaatimustenmukaisuuden arvioimisella selvitetään, vastaavatko tuotteet, palvelut, prosessit, järjestelmät ja henkilöt määritettyjä vaatimuksia. Standardien noudattaminen on tavanomainen tapa osoittaa tuotteen täyttävän vaaditut ominaisuudet.

IEC:n neljän vaatimuksenmukaisuuden arviointijärjestelmän avulla arviointioikeuden saaneet yritykset tai -laitokset suorittavat vaatimustenmukaisuuden arvioimista. SESKO esittelee nämä neljä järjestelmää – IECEE, IECEx, IECQ ja IECRE – syksyn 2018 kuluessa verkkouutisissaan.

Esittelyvuorossa on IECQ (IEC Quality Assessment System for Electronic Components), joka on maailmanlaajuinen hyväksymis- ja sertifiointijärjestelmä, joka arvioi laitteissa käytettävien elektronisten komponenttien toimitusta, kokoamista sekä niihin liittyviä materiaaleja ja prosesseja.

IECQ:n lukuisat järjestelmät toimivat teollisuudenalan tehokkaana toimitusketjun hallintatyökaluna vahvistaen, että komponenttien spesifikaatioita ja standardeja on noudatettu. IECQ-sertifikaatin omistavat toimittajat ovat kansainvälisten IEC-standardien ja muiden spesifikaatioiden mukaisia.

Voit lukea IECQ-järjestelmään liittyen lisää täältä ja IEC:n omilla verkkosivuilla.

Aiemmin sarjassa on esitelty IECEE ja IECEx.

Lisää suosikiksi