Sähköistysala tarjoaa keinoja hyvinvoinnin lisäämiseen – Nyt tarvitaan rohkeita päätöksiä ja laajaa yhteistyötä. -> Lue lisää tiedotteesta

Täysi sali ammattilaisia, vaikuttajia ja päättäjiä sai iltapäivän aikana päivityksen aiheeseen, kun ohjelman kymmenen esitystä kävivät läpi niin suuria kehityskulkuja kuin jo toteutettuja edelläkävijähankkeita. Myös Heurekan sisäänkäynnin edustalle tuodut sähköautot kiinnostivat.

Esimerkkikohteiden laskelmat ja mittaukset osoittivat investointien edistyneisiin energiatehokkaisiin sähköistysratkaisuihin maksavan itsensä nopeasti takaisin. Energian kulutustiedon lisääntyminen nostaa esiin myös halun kehittää toimintatapoja työpaikalla ja kotona tukemaan sähkön tarpeenmukaista käyttöä ja sen myötä kestävää kehitystä. Seminaarissa todettiin energiatehokkuutta edistävien ratkaisujen olevan jo olemassa, ja seuraavan vaiheen olevan laajamittaisempi yhteistyö sekä visiosta viestiminen ja vaikuttaminen.

Puheenvuorot sähköisestä liikenteestä, tuulivoimasta ja aurinkovoimasta osoittivat, että Suomessa ollaan monessa suhteessa kehityksen kärjessä. Valmiudet teknologian ja toimijoiden osalta ovat erinomaiset nopeaan etenemiseen, mutta kannustavia yhteiskunnallisia päätöksiä tulee saada pikaisesti jäljellä olevien esteiden poistamiseksi. Kun näin toimitaan, luvassa on merkittäviä kansataloudellisia hyötyjä oman puhtaan energiantuotannon kasvaessa niin voimaloissa kuin paikallisestikin tuotettuna.

 Seminaariesitysten aineistoon voi tutustua osoitteessa hyvinvointiasahkolla.fi/visioseminaari.

Lisää suosikiksi