SFS-käsikirja 650 Voimakaapelien käyttö- ja valintaohjeet sekä voima- ja asennuskaapelien tyyppimerkinnät. 2. painos, 2019. 47 sivua (suomi). Hinta 82,50 € (alv 10 %).

Käsikirja helpottaa myös energiakaapelien tyyppimerkintöjen tulkintaa, sillä siihen on sisällytetty standardi SFS 4680, jossa kuvataan energiakaapelien suomalaiset tyyppimerkinnät sekä harmonisoitujen pienjännitekaapelien eurooppalainen merkintäjärjestelmä. Käsikirjasta löytyy esimerkiksi selitys kaapelityypin AHXAMK-W rakenteelle ja vastaus siihen, mikä on vanhaa suomalaista taipuisaa pakkasen- ja lämmönkestävää kumikaapelityyppiä VSB vastaava CENELECin mukainen kaapelityyppi. Kirja soveltuu mainiosti myös opetustarkoituksiin.

Uudistettu käsikirja korvaa julkaisun edellisen painoksen vuodelta 2009. Ensimmäiseen painokseen verrattuna käsikirjasta on poistettu HAR-kaapeleiden käyttöohjeet, jotka esitetään nykyisin suomennetuissa standardeissa SFS-EN 50565-1 ja -2. Ajoneuvojen lämmitysjohtojen vaatimukset on myös poistettu käsikirjasta, koska ne annetaan ajoneuvojen sähkölaitteiden liittämiseen sähköverkkoon tarkoitettuja kytkentätarvikkeita koskevassa uunituoreessa standardissa SFS 7502.

SFS-standardeja ja käsikirjoja myy Suomen Standardisoimisliitto SFS, puh. 09 1499 3353, sähköposti sales@sfs.fi ja verkkokauppa https://sales.sfs.fi/fi

Lisätietoja energiakaapeleita koskevista standardeista ja käsikirjoista saa Juha Vesalta SESKOsta.

Lisää suosikiksi