IEC on julkaissut useita standardeja, jotka auttavat suunnittelemaan sähkö- ja elektroniikkajärjestelmien ja -laitteiden elinkaarta. Useat vertikaaliset standardit koskevat tiettyjä kohteita, mukaan lukien kulutuselektroniikan tuotteet kuten pesukoneet, mutta IEC julkaisee myös horisontaalisia standardeja, joita voidaan käyttää useilla eri toimialoilla.

IEC 62402 Vanhentumisen hallinta on yksi näistä horisontaalisista standardeista. IEC:n luotettavuustekniikkaa standardoiva tekninen komitea TC 56 Dependability julkaisi tästä toukokuussa uuden version IEC 62402:2019.

Tämä satasivuinen standardi määrittelee vaatimukset minkä tahansa kohteen vanhentumisen hallitsemiseksi. Asiakirjassa annetaan ohjeita vanhentumisen hallintapolitiikalle, vanhentumisen hallinnan infrastruktuurin ja organisaation luomiselle, strategioiden kehittämiseksi, vanhentumisen minimoimiseksi suunnittelun aikana, jne. Kustannustehokas vanhentumisen hallintaprosessi ja prosessin toteuttamiseen käytetyt toimet ovat sovellettavissa koko tuotteen elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Standardin voi hankkia IEC Webstoresta tai SFS verkkokaupasta.

Lisätietoja antaa SESKOssa Ari Honkala.

Lisää suosikiksi