Oheinen teksti on hämmentänyt useita SESKOn ja IEC:n komiteoiden asiantuntijoita, jotka ovat viime päivinä kirjautuneet IEC:n järjestelmään. Todettakoon heti alkuun, ettei kyseinen viesti aiheuta asiantuntijalta nyt välittömiä toimenpiteitä. SESKO on aloittanut kaikkien yritysten ja yhteisöjen kirjaamisen IEC:n järjestelmään ja tämän työ saadaan hoidettua tämän vuoden aikana.

IEC päätti jo lokakuussa 2021, että kaikkien sen piirissä toimivien asiantuntijoiden edustamat yritykset ja yhteisöt tulee luokitella yhtenäisellä tavalla. Tänä syksynä myös SESKO sai pyynnön syöttää kaikkien sen kautta standardointiin osallistuvien henkilöiden sidosryhmien tiedot järjestelmään. Aikaisemminkin asiantuntijan sidosryhmätieto on voitu syöttää järjestelmään, mutta tämä tieto ei ole pitänyt sisällään luokittelua. Luokittelu tehdään nyt siis IEC:n tarpeisiin. Olemme palkanneet tätä tietojen syöttöä varten kausityöntekijän ja hän aloitti työnsä tänään (12.12.2022).

Tavoitteena on myös linkittää asiantuntijat edustamiinsa yrityksiin ja yhteisöihin, mutta kaikkien tietoja ei saatane kytkettyä vielä kuluvan vuoden aikana. Tiedotamme asiasta ensi vuoden alussa ja tarvittaessa ohjeistamme miten jokainen asiantuntija voi linkittää itsensä edustamaansa sidosryhmään (eli yritykseen tai yhteisöön).

Hyvää loppuvuotta kaikille.

Lisää suosikiksi

Lisätietoja aiheesta

Antti Turtola
+358 40 522 5014
etunimi.sukunimi@sesko.fi