Sähkö varustautuu jo vision vaatimalla älyllä

Useita sähköautoja oli tutustumista varten esillä Heurekassa. Sähköautojen latausjärjestelmistä sekä osallistumisesta autoissa käytettävien sähköisten ja elektronisten komponenttien kansainväliseen standardointiin  vastaa Suomessa SESKOn komitea 69X. 

Keho, koti ja kyberturvallisuus 

Herättäviä näkökulmia tarjosi kansainvälisesti palkittu biohakkeri, joka kannusti selvittämään ihmiskehon mustan laatikon mysteeriä mittaamalla. Koteja sivusi myös kyberturvallisuutta käsittelevä esitys, jossa muistutettiin kotona olevan jo nyt kymmenkunta ip-osoitteella varustettua laitetta ja ennakoitiin niiden määrän kaksinkertaistuvan joka toinen vuosi.

Myöhemmin iltapäivällä kuultiin älyn ja uuden tekniikan astumisesta puistovalaistukseen ja sulautumisesta eduskuntatalon suojeltuun interiööriin. Sähköurakoinnin kenttäkokemus kuluttajamarkkinoinnista vakuutti, että aktiivisuudella, huomaavaisuudella ja luotettavuudella pärjää pitkälle. Nuoren polven yrittäjän mukaan kuluttajat saadaan innostumaan uusista ratkaisuista, kun osoitetaan ammattimaisuutta ja tarjotaan heille enemmän kuin henkiinjäämisen mahdollisuus.   

Hyvinvointia sähköllä – Visio 2030 allekirjoittajajärjestöt ovat Sähköteknisen Kaupan Liitto ry, Sähkösuunnittelijat NSS ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, SESKO ry ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry. Lisäksi visiolla on yhteistyöyhteisöinään laaja joukko alan yrityksiä ja järjestöjä.

Lisätietoja hankkeesta sekä kuvia ja uusimman seminaarin esitykset sivustolla: http://www.hyvinvointiasahkolla.fi/

Lisää suosikiksi