Soveltamisala


Julkaisun IEC/TR 61000-5-1:fi suositukset on tarkoitettu sähköasennusten EMC-ominaisuuksien huomioimiseen. Suositukset eivät liity sähköasennusten sähköturvallisuuteen tai sähkölaitteiston energiatehokkaaseen kykyyn siirtää tehoa. Kuitenkin nämä kaksi tärkeää ominaisuutta on huomioitu EMC:hen liittyvien suositusten valmistelussa.


Sähköasennusten sähköturvallisuus ja sähkömagneettinen yhteensopivuus voidaan toteuttaa yhdessä huomioiden herkkien laitteiden tai laitteistojen EMC-ominaisuudet ilman ristiriitoja, noudattamalla IEC/TR 61000-5-1:fi esitettyjä suositeltavia toteutustapoja ja oleellisia sähköturvallisuuteen liittyviä vaatimuksia kuten standardia SFS 6000 Pienjännitesähköasennukset. Koska jokainen asennus on ainutkertainen, asennuksen suunnittelija ja asentaja ovat vastuussa suositusten noudattamisesta sähkölaitteiston asennuskohteessa.

Kohderyhmä


Tämän julkaisun kohderyhmä käsittää sähkösuunnittelijat, sähköurakoitsijat, sähköasentajat, sähkölaitteiston käyttäjät sekä ne laitevalmistajat, joiden tuotteet ovat herkkiä sähkö- tai elektroniikkalaitteita tai laitteistoja, joiden päästötasot voivat vaikuttaa ympäristön sähkömagneettisiin olosuhteisiin heikentävästi.
Julkaisussa IEC/TR 61000-5-1:fi on 27 sivua ja se on ostettavissa SFS:stä hintaan 44,30 € (alv 0 %).  Suomen Standardisoimisliitto SFS ry, puh. 09 1499 3353, sähköposti sales(at)sfs.fi tai verkkokauppa sales.sfs.fi

Lisätietoja julkaisusta saa SESKOsta Arto Sirviö, p. 09 6963 954 ja Eero Sorri, p. 09 696 953

Lisää suosikiksi