1. Kuka olet ja mitä TFiF tekee? 

Tekniska Föreningen i Finland TFiF on noin 4900 jäsenellään ainoa Suomessa toimiva ruotsinkielisten diplomi-insinöörien ja arkkitehtien järjestö. Jäsenistöllemme tarjoamme monenmoisia rahanarvoisia jäsenetuja. Tapahtumavalikoimamme on laaja sisältäen ammatillisia luentoja ja verkostoitumistapaamisia. Tarjoamme jäsentemme käyttöön Lounge-tiloja sekä erilaisia jäsenetulehtiä. Oma jäsenlehtemme on nimeltään TFiF bladet. Suurin osa jäsenistämme kuuluu myös kauttamme Tekniikan Akateemiset TEKiin ja saavat tätä kautta käyttöönsä TEKin laajan palveluvalikoiman sisältäen esimerkiksi juristi- ja työnhakupalvelut. Tätä yhteistyötä kutsummekin kahdeksi jäsenyydeksi yhden hinnalla. Myös työttömyyskassa KOKOon kuulutaan kauttamme. Itse olen ollut TFiFin palveluksessa jo yli kymmenen vuotta, viime vuodet toiminnanjohtajana. Olen Åbo Akademista valmistunut ja myöhemmin espoolaistunut diplomi-insinööri sekä kolmen kouluikäisen lapsen äiti. 

  1. Millaisia odotuksia sinulla ja TFiF:lla on SESKOn jäsenyydestä ja millaisia nostoja haluatte tehdä yhteistyössä SESKOn kanssa? 

Näen paljon mahdollisuuksia yhteistyöhön SESKOn kanssa. Intressimme ja arvomme kohtaavat ja näen, että esimerkiksi mahdollinen luentoyhteistyö kiinnostaa jäseniämme. Meidän molempien tavoitteena on tekniikan edistäminen ja mikä olisi sen mukavampaa, kuin keskustella ajankohtaisista teknillisistä asioista muiden samoista asioista kiinnostuneiden kanssa! Tällä saralla olemmekin jo tehneet aloituksen ja jo seuraavassa jäsenlehdessämme tulee olemaan SESKOn kirjoittama artikkeli.  

  1. Kort på svenska: Vad vi möljligtvis kan satsa på TFiF och SESKO tillsammans för de svenskspråkiga intressenterna? 

Vi har goda möjligheter att tillsammans TFiF och SESKO lyfta upp och diskutera aktuella teman som intresserar våra medlemskårer. Då universiteten i Finland starkt går mot en bredare användning av engelska i studierna är det viktigt att vi även i fortsättningen kompletterar detta med en aktiv diskussion på Finlands två nationalspråk, svenska och finska. 

Annika Nylander, TFiF
Lisää suosikiksi