SFS 6000 on tähän asti koostunut 39 erillisestä standardista, jotka ovat vastanneet esikuvastandardien IEC 60364 ja HD 60364 rakennetta. Tämä on ollut kuitenkin hankalaa, koska kyseessä on kuitenkin yhtenäinen kokonaisuus ja sen takia SFS 6000 standardisarjaa on käytetty SFS-käsikirjoina. Nyt on tarkoitus tehdä vain yksi SFS 6000 standardi, jota voidaan käyttää eri muodoissa paperistandardina ja erilaisina sähköisinä julkaisuina. Standardi korvaa myös SFS 600-1 käsikirjat.

Uudessa standardissa on 41 osaa, jotka vastaavat aikaisempia standardeja. Uusia osia on kiinteistä akustoista ja tietoliikennekaapelien käytöstä tasasähkötehon jakeluun. Myös muihin osiin on tullut uudistuksia, mm. turvajärjestelmiä koskeva Osa 5-56, kylpy- ja suihkutiloja koskeva Osa 7-701 ja lääkintätiloja koskeva osa 7-710 ja sähköajoneuvojen latausta koskeva osa 7-722 on uudistettu uusien esikuvastandardien pohjalta.

SFS 6000 uuden painoksen lausuntopyyntö on lähetetty SESKOn jäsenyhteisöille, useiden SESKOn komiteoiden jäsenille ja muille tahoille, joilla ajatella olevan kommentoitavaa ehdotukseen. Standardiehdotus on nähtävillä ja kommentoitava myös SFS:n lausuntopyyntöpalvelussa https://lausunto.sfs.fi/Home/Details/14807  Palvelu on kaikille avoin ja maksuton, mutta edellyttää kirjautumista.

SESKOssa lisätietoja sähköasennusalan standardeista antaa Tapani Nurmi.

Lisää suosikiksi