Aurinkopaneelit

SESKOn hallitus perusti lokakuussa komitean SK 82 Aurinkosähköjärjestelmät. Sen tehtävänä on huolehtia Suomen osallistumisesta aurinkosähköjärjestelmien kansainväliseen ja eurooppalaiseen standardointityöhön. SK 82 puheenjohtajana toimii Jouni Kekäläinen (Schneider Electric Finland Oy) ja sihteerinä Arto Sirviö (SESKO). Komitean perustamiskokous pidetään marraskuussa.

Aurinkosähkön standardointi

Sähköalan toiminta perustuu standardien soveltamiseen ja tämä pätee myös aurinkosähkölle. Aurinkosähkön standardijulkaisut valmistellaan asiantuntijaryhmissä, jotka toimivat IEC-komitean IEC TC 82 Solar photovoltaic energy systems ja CENELEC-komitean CLC/TC 82 Solar photovoltaic energy systems alaisuudessa. Suomessa ne otetaan käyttöön kansallisina SFS-EN/IEC -standardeina ja ne muodostavat pelisäännöt alan toimijoille.

Komitean SK 82 perustaminen liittyy SESKOn kampanjaan ”Puhdas energia“. Kampanjan aikana on mahdollista osallistua SK 82 toimintaan ilman osallistumismaksua. Kampanjan tavoitteena on tuoda standardointikomiteoiden työ laajempaan tietoisuuteen ja saada aktivoitua kotimaiset alan toimijat mukaan kansainvälisten aurinkosähköstandardien laadintaan. Kampanja tukee myös Euroopan standardointistrategian tavoitteita vahvistaa Euroopan osallistumista kansainvälisten standardien laadinnassa sekä kouluttaa seuraavan sukupolven standardoinnin asiantuntijat. SESKOn toimisto järjestää perehdytyksen uusille SK 82 jäsenille.

Ajankohtaiset standardointiaiheet

IEC-komitean TC 82 julkaisuluettelossa on 193 standardijulkaisua. Luetteloa päivitetään sitä mukaan kuin työohjelman projekteista (61) tulee valmista. Seuraavassa on muutama esimerkki valmisteilla olevista standardijulkaisuista:

Lisätietoja aurinkosähkön standardoinnista saa SK 82 sihteeriltä Arto Sirviöltä

Lisätietoja Puhdas energia -kampanjasta saa kampanjavastaavalta Antti Turtolalta.

Lisää suosikiksi

Lisätietoja aiheesta

Arto Sirviö
+358 40 525 5040
etunimi.sukunimi@sesko.fi