• Näytä kaikki
  • Näytä kaikki
SESKOn toimitusjohtaja Anna Tanskanen eurooppalaisen sähköteknisen standardointijärjestön CENELECin hallitukseen

SESKOn toimitusjohtaja Anna Tanskanen eurooppalaisen sähköteknisen standardointijärjestön CENELECin hallitukseen

Suomen sähköteknisen alan standardointijärjestö SESKO ry:n toimitusjohtaja Anna Tanskanen on valittu eurooppalaisen sähköteknisen standardointijärjestö CENELECin hallitukseen kaksivuotiselle kaudelle 1.1.2022 lähtien.

Uusi julkaisu antaa työkaluja aurinkosähköjärjestelmien paloriskien hallintaan

Julkaisu IEC/TR 63226:fi esittää ohjeita rakennukseen asennetun aurinkosähköjärjestelmän paloriskien alentamiseksi. Sisältö on laadittu auttamaan aurinkosähköjärjestelmien suunnittelijoita ja vakuutusyhtiötä valitsemaan soveltuvat toimenpiteet sekä huomiomaan laitoksen paikkakohtaiset tarpeet. 

Verkkotyöpaja pohjoismaisille nuorille (≤ 35 v) ammattilaisille 15.6.2021 klo 12-16

Oletko nuori (35-vuotias tai nuorempi) jatko-opiskelija tai muu tekniikan alan ammattilainen? Oletko kiinnostunut tuotekehityksestä ja kestävän kehityksen tavoitteista? Jos vastauksesi molempiin kysymyksiin on kyllä, ilmoittaudu rohkeasti sähköalan 15.6.2021 klo 12-16 Suomen aikaa järjestettävään verkkotyöpajaan.

IEC käy tuulivoimaloiden kierrätettävyyshaasteiden kimppuun

Kansainvälisen sähköalan standardointijärjestö IEC:n komitean TC 88 Wind turbines uudessa projektissa kehitetään suosituksia tuulivoimalan käytöstäpoistoprosessille ja komponenttien kierrätykseen valmistelulle. Se täydentää toista valmisteilla olevaa julkaisua, joka käsittelee tuulivoimapuiston omaisuuden hallintaa. Valmisteltavien julkaisujen kohderyhmä sisältää tuulivoimaloiden omistajat, käyttö- ja kunnossapitopalvelujen tuottajat, tuuliturbiinigeneraattoreiden valmistajat sekä varaosien toimittajat.

Uudistettu standardi: aurinkosähköpaneelin kelpuutus ja tyyppihyväksyntä

Aurinkosähköpaneeleiden kelpuutusvaatimukset ja tyyppihyväksyntätestit määritellään standardissa SFS-EN IEC 61215. Sen toinen painos on jäsennelty kuuteen osaan ja se päätee sekä piikide- että ohutkalvopaneeleille. Standardin tuntemus on tarpeellinen aurinkosähköpaneeleiden valmistajille (myös private label -tuotteet), maahantuojille ja testauslaitoksille.

Tervetuloa SESKOn maksuttomiin asiantuntijakoulutuksiin

SESKO järjestää huhtikuussa asiantuntijoilleen kolme webinaaria, joissa perehdytään asiantuntijoita sähköalan standardointiin, standardien hankintaan, standardien käyttöön säädösten toteuttajana ja sähköisten työkalujen hyödyntämiseen standardoinnissa. Perehdytystilaisuudet pidetään tiistaina 20.4. (aamupäivä), keskiviikkona 21.4. (iltapäivä) sekä perjantaina 23.4 (koko päivä).

CENELEC panostaa uudessa strategiassaan turvallisuuteen, kestävään kehitykseen ja kilpailukykyyn

Eurooppalainen sähköalan standardointijärjestö CENELEC julkaisi yhdessä eurooppalaisen CENin kanssa vuoteen 2030 ulottuvan strategian. Strategia 2030 tähtää turvallisempaan, kestävämpään ja kilpailukykyisempään Eurooppaan, eurooppalaisen ja kansainvälisen standardoinnin avulla.

Uusi opiskeluaineisto räjähdysvaarallisten tilojen sähköasennusten standardista

Standardi SFS-EN 60079-14 “Räjähdysvaaralliset tilat. Osa 14: Sähköasennusten suunnittelu, laitevalinta ja asentaminen” antaa vaatimukset räjähdysvaarallisten tilojen sähköasennuksista. SESKOn verkkosivuilta löytyy nyt SESKOn komitean SK 31 puheenjohtajan Risto Sulosen laatima esitys standardin perusvaatimuksista.

Riskien arviointimenetelmästandardi SFS-EN IEC 31010:2019 julkaistu suomeksi

Standardi SFS-EN IEC 31010:2019 antaa ohjeita riskin arviointimenetelmien valintaan ja soveltamiseen erilaisissa tilanteissa. Siinä esitetään yhteenvetoja yleisimmistä riskienarviointimenetelmistä sekä tietoa menetelmän hyvistä ja huonoista puolista ja sen soveltuvuudesta eri tapauksiin. Riskienarviointi käsittää riskin yksilöinnin, analysoinnin ja merkityksen evaluoinnin.

Aurinkosähköjärjestelmän kunnossapitostandardi julkaistu suomeksi

Standardi SFS-EN IEC 62446-2 esittää vaatimukset ja suositukset aurinkosähköjärjestelmän kunnossapidolle. Tämä sisältää kunnossapitotarkastukset, turvallisuuden ja suorituskyvyn ennakoivan sekä korjaavan kunnossapidon ja vianselvityksen. Standardin tuntemus on tarpeellinen aurinkosähköjärjestelmien suunnittelijoille, urakoitsijoille sekä laitoksen omistajille.

Vesa Linja-aho SESKOn palvelukseen syyskuun alussa

SESKOn asiantuntijaryhmä saa uutta vahvistusta 1.9.2020, kun Vesa Linja-aho aloittaa SESKOssa viestintäpäällikkönä ja ryhmäpäällikkönä. Linja-ahon vastuualueisiin kuuluvat ulkoinen ja sisäinen viestintä standardeista ja standardoinnista sekä vastuu useista teknisistä alueista pääalueenaan pienjännitelaitteistojen ja sähköautojen latausjärjestelmien standardointi.