• Näytä kaikki
  • Näytä kaikki

Energiakaapeleiden merkinnät uudistetussa standardissa

Euroopassa on standardoitu eräiden kiinteän asennuksen kaapeleiden ja taipuisien liitäntäkaapeleiden merkinnät. Nämä harmonisoidut energiakaapelit ovat nimellisjännitteiltään enintään 450/750 V. Sen sijaan harmonisoimattomille pienjännitekaapeleille ja yli 1 kV kaapeleille sovelletaan jokaisen maan omaa kansallista merkintäjärjestelmää.

Sähköisten kulunvalvontajärjestelmien soveltamisohjeet

Uusi standardi, SFS-EN 60839-11-2 Hälytysjärjestelmät ja sähköiset turvajärjestelmät – Osa 11-2: Sähköiset kulunvalvontajärjestelmät – Soveltamisohjeet, sisältää vaatimukset ja ohjeet rakennukseen tai sen lähistöön asennettavan kuluvalvontasovelluksen suunnittelulle, asennukselle, käyttöönotolle, kunnossapidolle ja dokumentaatiolle.

Standardoinnin vuositapahtuma FORUM 2015 marraskuussa

Standardien merkitys liike-elämässä kasvaa jatkuvasti. Niitä hyödyntävä yritys voi parantaa kilpailukykyään ja hallita muuttuvaa toimintaympäristöä. Standardointiin osallistuminen tuo tuotteisiin ja palveluihin parhaimmillaan kustannus­tehokkuutta, yhteensopivuutta ja laatua. Suomessa on voimassa noin 25 000 standardia, joista yli 90 prosenttia on eurooppalaisia tai kansainvälisiä. Palvelujen standardointi kasvaa lähivuosina. Forum 2015 avaa standardien mahdollisuuksia ja tutustuttaa niiden tekijöihin.

Sähkökäyttöisten terveydenhuollon laitteiden EN-standardeja julkaistu

Pitkään keräytynyt suma uusien TC 62 (Electrical equipment in medical practice) standardien julkaisussa liikahti eteenpäin huhtikuussa 2015, kun CENELEC BT päätti BT150 kokouksessaan ratifioida joukon standardeja. Ratifiointi tehtiin vaikka lopullista ratkaisua viittauksille direktiivien olennaisiin vaatimuksiin (liite ZZ standardeissa) ei vielä ole.

Standardeilla Euroopasta parempi paikka

Standardeilla Euroopasta parempi paikka

Eurooppalaiset standardointijärjestöt pohtivat Latviassa Riikassa, miten standardointi voisi tukea siirtymistä yhä saasteettomampaan ja älykkäämpään talousjärjestelmään. CENELECin, CENin ja EU-komission neljäs Standardization Summit järjestettiin 4.6.2015 osana Latvian EU-puheenjohtajuuden virallista ohjelmaa. SESKOsta huippukokoukseen osallistuivat puheenjohtaja Kenneth Hänninen ja toimitusjohtaja Sinikka Hieta-Wilkman.

Tietotekniikan kaapelointistandardeihin muutososia

SFS-EN 50174-1/A2 Standardiin SFS-EN 50174-1 Tietotekniikka. Kaapeloinnin asentaminen. Osa 1: Asennuksen spesifiointi ja laadunvarmistus on tehty muutos A2. Muutos sisältää joitakin teknisiä ja toimituksellisia tarkennuksia johdantotekstiin sekä lukuihin 3 ja 4. Uutena on lisätty velvoittava liite F, joka käsittelee automatisoituja infrastruktuurin hallinnan (AIM) järjestelmiä.

Standardi mikrogeneraattorien liittämisestä verkkoon on uusittu

Standardi SFS-EN 50438 määrittelee tekniset vaatimukset yleisen pienjännitejakeluverkon kanssa rinnan käyvien mikrogeneraattoreiden toimintakyvylle ja suojaustoiminnoille. Mikrogeneraattoreilla tarkoitetaan pieniä generaattoreita, joilla voi olla mikä tahansa teholähde: tuuli- tai vesiturbiini, aurinkosähköpaneelisto, polttomoottori tai joku muu lähde.

Rakennamme tulevaisuutta nyt!

Hyvinvointia sähköllä – Visio 2030 -seminaarien sarjassa tarkasteltiin tällä kertaa, kuinka sähköistysalan yhteisten tavoitteiden toteutuminen etenee ja arvioitiin mitä uusia mahdollisuuksia se avaa alan toimijoille ja asiakkaille. Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla 6.5.2015 pidettyyn tilaisuuteen kokoontui lähes 200 kiinnostunutta kuulijaa.

SFS 6002 -standardin julkistamistilaisuus 5.5.2015

Standardi SFS 6002 Sähkötyöturvallisuus on tärkeä kaikille sähkötöiden tekijöille ja sitä noudattamalla täytetään myös viranomaismääräysten vaatimukset. Tämän sähkötyöturvallisuusstandardin uusimman painoksen julkistamistilaisuus, johon ovat erityisen tervetulleita alan kouluttajat ja opettajat, pidetään 5.5.2015 kello 13.00 – 15.00 SFS:n kokouskeskuksessa Kampissa.

Uusi komitea SK 8 Sähköverkkojen järjestelmävaatimukset

Älykkäät sähköverkot (Smart Grid) ovat sähköalan teknologisen kehityksen kärkiaiheita. Energiamarkkinoiden vapautuminen, hajautetun energiatuotannon yleistyminen ja sähkön toimitusvarmuuden turvaaminen lisäävät tiedonvälityksen ja tietojen keruun tarvetta sekä korostavat tietoturvan ja järjestelmien yhteensopivuuden merkitystä.

Räjähdysvaarallisten tilojen laitteiden perusstandardi uudistettu

Standardista SFS-EN 60079-0 Räjähdysvaaralliset tilat. Osa 0:Laitteet. Yleisvaatimukset on julkaistu uusi painos. Standardi on hyvin laajan standardisarjan SFS-EN 60079 laitteita koskeva perusstandardi, jota täydennetään suojausmenetelmäkohtaisilla lisästandardeilla. Standardi antaa hyvän perustan räjähdysvaarallisten tilojen suojausperiaatteiden ymmärtämiselle.